Πληροφορίες για 5.000 κρούσματα σήμερα – Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, παρουσία Τσιόδρα

Τρέχουν και δεν φτάνουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη βλέποντας ότι τα αρνητικά ρεκόρ στην πανδημία διαδέχονται το ένα μετά το άλλο καθώς διαπιστώνουν ότι η «ανέμελη» κυβερνητική στάση δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Έτσι, μετά τις διαρροές για νέα «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα – μάλιστα δεν αποκλείεται για πρώτη φορά να αγγίζουν ή να ξεπεράσουν τα 5.000 – πραγματοποίηθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα

Τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων προανήγγειλε η καθηγήτρια παιδιατρικής Βάνα Παπαευγγέλου λέγοντας ότι «είχαμε την ελπίδα να μην ξανασυζητήσουμε για νέες ρυθμίσεις ωστόσο η σημαντική αύξηση κρουσμάτων και η πίεση στο σύστημα υγείας δεν μας επιτρέπει κάτι τέτοιο» είπε και εκτίμησε ότι τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν τα 5.000 ημερησίως.

Νωρίτερα είχε γίνει ανάλογη σύσκεψη υπό τους Γιώργο Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσο στην οποία συμμετείχαν οι περιφερειάρχες της Βόρειας Ελλάδας και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση.

Τα μέτρα που εξετάζονται

Η κυβέρνηση έχει αποκλείσει τα τοπικά μίνι lockdown και προσανατολίζεται σε νέα μέτρα στους μεικτούς χώρους εστίασης. Έτσι, συζητούνται τα εξής ενδεχόμενα:

  • Να μεγαλώσουν οι αποστάσεις στους μεικτούς χώρους, από 1,5 μέτρο στα 2 μέτρα
  • Μειωθεί ο αριθμός των ατόμων που θα κάθονται σε κάθε τραπέζι, από 10 άτομα σε 6.
  • Υποχρεωτικά τρία rapid test την εβδομάδα στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία, πάντα με δική τους επιβάρυνση
  • Διακοπή της μουσικής στους εξωτερικούς χώρους
  • Διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων εστίασης χωρίς προστατευτικά πλαϊνά

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί