Η ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στην Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Kλιματική Aλλαγή

Να δώσει τα εύσημα στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνησή του, επιχείρησε για ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης: αυτή τη φορά από τη Γλασκόβη, όπου διεξάγεται η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Kλιματική Aλλαγή (COP26).

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για τις μεγάλες πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, απέδωσε τις τεράστιες καταστροφές στην κλιματική αλλαγή κι όχι στην ανικανότητα που έδειξε η κυβέρνηση να διαχειριστεί την κατάσταση.

Συνεχίζοντας σε ανάλογο ύφος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία του Υπουργείου Κλιματικής Κλίσης καθώς και στα κυβερνητικά σχέδια για την «πράσινη» μετάβαση της χώρας.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής: την απεξάρτηση από ορυκτά καύσιμα της ελληνικής ναυτιλίας, τη σταδιακή μετατροπή των ελληνικών νησιών σε 100% πράσινους προορισμούς, την αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με στόχο μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενάλιων αιολικών πάρκων και την απολιγνιτοποίηση της χώρας μέχρι το 2028, τη λήψη μέτρων προστασίας των ορεινών οικοσυστημάτων και το σχέδιο κήρυξης του 10% των ελληνικών θαλασσών ως περιοχές απαγόρευσης αλιείας.

Τέλος μίλησε για το σχέδιο μετατροπής της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη με βάση την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο και τις συζητήσεις στη Σαουδική Αραβία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί