Λύκειο Μελεσσών: Στη Σικελία στο πλαίσιο του Erasmus (φωτο)

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA229 “Exploring and Enjoying the Natural and Cultural Heritage” τέσσερις μαθητές και δύο καθηγήτριες του Λυκείου Μελεσών ταξίδεψαν στην Σικελία της Ιταλίας από 17/10-22/10 και συγκεκριμένα στο σχολείο Istituto Istruzione Superiore Liceo Medi της Barcellona_Pozzo_di_Gotto. Το πρόγραμμα αποτελεί μια σύμπραξη 5 ευρωπαϊκών χωρών, με συντονίστρια χώρα την Τσεχία και συνεργάτες σχολεία στην Ουγγαρία , τη Βουλγαρία, Ιταλία και το Γενικό Λύκειο Μελεσών, ως εταίρο από την Ελλάδα. 

Το πρόγραμμα ικανοποίησε πλήρως το σκοπό του ο οποίος είναι η καλλιέργεια του σεβασμού στη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά στους συμμετέχοντες μαθητές, καθηγητές αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα. Οι μαθητές δούλεψαν ομαδοσυνεργατικά, συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις και παρουσίασαν τις εργασίες τους συζητώντας στην ολομέλεια για ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των χωρών. Έγιναν δεχτοί από εκπρόσωπο του Δημαρχείου της περιοχής και συζήτησαν ζητήματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος .Επίσης όλα τα μέλη των ευρωπαϊκών αποστολών πραγματοποίησαν επισκέψεις σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως είναι το Αρχαίο Ελληνικό θέατρο της Taormina και της Τindaris το δημοτικό θέατρο της περιοχής καθώς και στην πόλη Milazzo. 

Επιπλέον, η συνεργασία με μαθητές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσέφερε την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενισχύσουν τις δεξιότητες τους στις ξένες γλώσσες και να γνωρίσουν από κοντά την καθημερινότητα των συμμαθητών τους στην Ιταλία . Επομένως, η μαθητική κινητικότητα, η οποία βρίσκεται στην καρδιά των προγραμμάτων ΚΑ229 κατάφερε να καλλιεργήσει την ανεκτικότητα, τον σεβασμό και την αλληλεγγύη ενώ ενισχύθηκε και το αίσθημα ευρωπαϊκής ταυτότητας στους συμμετέχοντες. Τέλος, εκπαιδευόμενοι σε θέματα διατήρησης και ανάδειξης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, οι μαθητές και οι καθηγητές του Λυκείου Μελεσών είναι έτοιμοι να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στο κοινωνικό σύνολο, από την οικογένεια, στο σχολείο και στην ευρύτερη κοινότητα στην οποία βιώνουν την καθημερινότητά τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί