Eχουν κάνει το ψέμα επιστήμη

Του Βαγγέλη Δεληπέτρου

Η αλήθεια και ο νεοφιλελευθερισμός δεν πάνε μαζί. Στην πραγματικότητα ο εναγκαλισμός των νεοφιλελεύθερων με την ακροδεξιά κάνει μονόδρομο τα ψέματα και τις μισές αλήθειες. Και αυτό το έχει ενστερνιστεί απολύτως η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γι’ αυτό έχει προσλάβει μια στρατιά «ενσωματωμένων» στα γραφεία Τύπου και… επικοινωνίας και γι’ αυτό πορεύεται με τις λίστες Πέτσα.

Κάθε στιγμή σε όλα τα θέματα και πολύ περισσότερο όταν ζορίζονται, οι μηχανισμοί αυτοί διαμορφώνουν ένα… story, όπως το λένε στις ΗΠΑ όπου πατενταρίστηκε το κόλπο. Μια ιστορία που «ακούγεται» κατά πώς θέλουν, που αποκρύπτει όλα όσα δεν υποστηρίζουν την ομάδα που διακινεί το αφήγημα, που τελικά φτιάχνουν μια «εικόνα» στην οποία λίγα –απαραίτητα για την αληθοφάνεια– στοιχεία της πραγματικότητας χάνονται σε ένα πλήθος κατασκευασμένων «στοιχείων».

Μπορεί όλα αυτά συχνά να αγγίζουν και να ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας, όπως όταν στήνονται πρωτοσέλιδα για την «εικόνα που δάκρυσε μπροστά στον Θεοδωρικάκο», αλλά η ουσία παραμένει: το ψέμα και η διαστρέβλωση είναι η μόνη αλήθεια της πολιτικής Μητσοτάκη. Γι’ αυτό στο φονικό περιστατικό στο Πέραμα η επίσημη αστυνομία, πολύ πριν αρχίσουν να καταθέτουν και να πέφτουν σε αντιφάσεις οι άντρες της ΔΙΑΣ, έστησε ένα ολότελα διαφορετικό σκηνικό από αυτό που όντως υπήρξε, με προφανή στόχο να καλύψουν τους αστυνομικούς και την απόφασή τους να ρίξουν και όποιον πάρει ο χάρος.

Μετά τη δουλειά την ανέλαβε ο ίδιος ο υπουργός, επισκεπτόμενος τους… κρατούμενους αστυνομικούς για να τους στηρίξει ψυχολογικά! Και όλο το πακέτο το «έσπρωξαν» συγκεκριμένα ΜΜΕ που έκαναν γαργάρα την παρέμβαση του Θεοδωρικάκου στη Δικαιοσύνη.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Σε αυτό το πλαίσιο δεν μπορεί κανείς να απορεί γιατί αυτό το σύστημα έθαψε την πολυήμερη απεργία των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της Cosco. Σαν να μη σκοτώθηκε κανείς στο λιμάνι. Σαν να μην αντέδρασαν οι συνάδελφοί του. Σαν να μην έχει σημασία η ζωή αυτών των ανθρώπων. Γιατί γι’ αυτούς η ζωή των άλλων δεν έχει καμιά σημασία.

Πηγή: Documento

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί