Χρυσή Αυγή: Παραμένουν στη φυλακή συνεργοί του Ρουπακιά στη δολοφονία Φύσσα

Απορρίφθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών τα αιτήματα αποφυλάκισης που είχαν καταθέσει ο «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, Τάσος Πανταζής και ακόμη δύο καταδικασμένα Πρωτόδικα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε κατά πλειοψηφία το αίτημα του Τάσου Πανταζή, με μόλις ένα μέλος να έχει διαφορετική άποψη.

Ο Πανταζής καταδικάστηκε Πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για τις πράξεις της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας για την επίθεση σε βάρος των αλιεργατών στο Κερατσίνι και επικίνδυνη σωματική βλάβη για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Ο Πανταζής στην αίτησή που κατέθεσε επικαλούνταν προβλήματα υγείας τόσο του ιδίου όσο και δύο εκ των τεσσάρων ανήλικών ανήλικα παιδιών του.

Η εισαγγελέας Νίκη-Αναστασία Μουζάκη υποστήριξε πως ο Πανταζής «είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων» σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος. Η εισαγγελέας ανέφερε ακόμη πως  «τα προβλήματα υγείας που επικαλείται δεν είναι τόσο σοβαρά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής, ενώ και τα προβλήματα των παιδιών του δεν φαίνονται να είναι τόσο σοβαρά. Δεν προκύπτει ανεπανόρθωτη βλάβη που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο» ζητώντας να απορριφθεί η αίτησή αποφυλάκισης.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ακόμη δύο απορριφθέντα αιτήματα

Ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου συζητήθηκε και η αίτηση του Αναστάσιου Μάριου  Αναδιώτη, η οποία επίσης απορρίφθηκε.

Ο καταδικασθείς σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, υποστήριξε μέσω της μητέρας του ότι επιθυμεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος, στο οποίο έχει γίνει δεκτό.

Το Δικαστήριο απέρριψε επίσης και την αίτηση του Αριστοτέλη Χρυσαφίτη με το σκεπτικό ότι ήταν ανυποστήρικτη. Ο Χρυσαφίτης έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για συμμετοχή στην ανθρωποκτονία Φύσσα και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Η αποφυλάκιση του «πυρηνάρχη» Πατέλη

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών είχε κάνει δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του Πυρηνάρχη Νίκαιας της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» Γιώργου Πατέλη γνωστού και ως «ό,τι κινείται σφάζεται», ο οποίος δούλευε στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στη λεωφόρο Μεσογείων και έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μια απόφαση η οποία προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και ερωτήματα στα social media.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί