Αποχαιρετισμός στον 46χρονο λιμενεργάτη

Το τελευταίο αντίο είπαν το Σάββατο (30/10) συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον 46χρονο λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή που σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας την Δευτέρα στην προβλήτα ΙΙ του λιμανιού του Πειραιά.

Και ενώ ο Δημήτρης μέσα σε κλίμα οδύνης οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, οι συνάδελφοί του συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για 6η μέρα, ζητώντας να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Το μεσημέρι του Σαββάτου πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία η οποία έφθασε έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά όπου εκδιάστηκε η νέα αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η εργοδοσία (DPPort services-ΣΕΠ) ζητώντας να κριθεί η απεργία των εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική.

Το σωματείο εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ με ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Την ίδια στιγμή που «συνοδεύουμε» το συνάδελφο, φίλο, αδελφό Δημήτρη Δαγκλη, την ίδια ώρα επέλεξε θρασύτα, προκλητικά η εργοδοσία “COSCO” –DPORT να δείξει για ακόμη μια φορά το αδίστακτο πρόσωπο της και να σύρει τους εργαζομένους του λιμανιού σε νέα ασφαλιστικά μέτρα για να βγει πάλι παράνομος ο αγώνας που δίνουμε παλικαρίσια για 6η ημέρα ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας.
Αντί να συνεχίζει η “COSCO” προκλητικά να αδιαφορεί κατάφωρα τα δίκαια αιτήματα μας ώστε να μη θρηνήσουμε άλλο νεκρό, καλά θα κάνει να ικανοποιήσει τα αιτήματα μας:

  • 6άρες πόστες (εργατικές ομάδες) αντί για 4 που σήμερα επιβάλει η εργοδοσία. Αν υπήρχε κι άλλος συνάδελφος δίπλα στο Δημήτρη, σήμερα θα μπορούσε να είναι μαζί μας
  • Κατάργηση των κόντρα βαρδιών, πρόγραμμα εργασίας για όλους τους εργαζομένους. Να μη κοιμόμαστε με το κινητό ως σκουλαρίκι.
  • Μετατροπή όλων των Συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησηςκαι υπογραφή ΣΣΕ. Να μη κυνηγάμε το μεροκάματο από δω και από εκεί για τα βγάλουμε πέρα, σκοτωμένοι από το άγχος, τη πίεση να ζήσουν οι οικογένειες μας. Με 6 ή 16 μεροκάματα πως μπορεί να ζήσουν τα παιδιά μας;
  • Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζομένους».

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη που έγινε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο υπουργείο Ναυτιλίας ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στην εργοδοσία και στους εργαζόμενους δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα.

Χριστίνα Παπασταθοπούλου- Εφημερίδα Συντακτών

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί