Ρόδος: Απαλλάχθηκε ο αστυνομικός που εμβόλισε το αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή

Οριστικό τέλος μπήκε στην υπόθεση του αστυνομικού, ο οποίος εμβόλισε το αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή στη Ρόδο.

Χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, αποφάσισε την απαλλαγή του 47χρονου υπαστυνόμου Β’ που κατέστρεψε το ιδιωτικό αυτοκίνητο τού αστυνομικού διευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, Μιχαήλ Καληωράκη.

Όπως είχε γράψει η «δημοκρατική», στο διάστημα που μεσολάβησε από το συμβάν έως και χθες καταβλήθηκε προσπάθεια για την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς με αποζημίωση του θύματος, που τελικώς τελεσφόρησε.

Ο κ. Καληωράκης δήλωσε ότι έχει αποζημιωθεί πλήρως και ότι δεν επιθυμεί την καταδίκη του υφιστάμενου του, τονίζοντας ότι επρόκειτο για μια «άσχημη» στιγμή.

Επιπλέον έκρινε ότι τη συγκεκριμένη στιγμή ο κατηγορούμενος ήταν ανίκανος προς καταλογισμό και τον απάλλαξε και από τις κατηγορίες της οπλοφορίας και οπλοχρησίας (βαριοπούλα).
Το δικαστήριο απέδωσε στον κατηγορούμενο το αυτοκίνητό του, που είχε κατασχεθεί.

Ο κατηγορούμενος, που υπηρετούσε ως γραμματέας στο Α.Τ. Ρόδου και πλέον στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, την 23η Μαΐου 2021 κινούμενος με φορτηγό επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας “Mitsubishi”, ιδιοκτησίας της πεθεράς του, μετέβη στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, στην πλατεία Ελευθερίας και εμβόλισε το αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή, το οποίο ήταν σταθμευμένο εκεί.

Ρόδος αστυνομικός

Ο κατηγορούμενος εξήλθε ακολούθως από το φορτηγό, κρατώντας μια βαριοπούλα, έσπασε το παρμπρίζ και προκάλεσε φθορές περιμετρικά στο αμάξωμα.

Ο κατηγορούμενος ακολούθως κατευθύνθηκε στον πρώτο όροφο του κτιρίου αδιαφορώντας για τον φρουρό που εκτελούσε υπηρεσία στην είσοδο, όπου βρίσκεται το γραφείο του αστυνομικού διευθυντή, έσπασε με τη βαριοπούλα την κεντρική είσοδο, άνοιξε τρύπα στο γραφείο του, έσπασε τον υαλοπίνακα, και προκάλεσε φθορές στο χώρο.

Είχε μάλιστα μαζί του σε θήκη στη ζώνη του παντελονιού του, τον υπηρεσιακό του οπλισμό.

Τι είχε δηλώσει ο αστυνομικός στη Realnews

Μετανιωμένος για τις πράξεις του είχε δηλώσει στη Realnews ο 47χρονος αστυνομικός στη Ρόδο, ο οποίος, ευρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ, εμβόλισε με το όχημά του το αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή του, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην είσοδο της Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, έπειτα το χτύπησε με βαριοπούλα και στη συνέχεια μπήκε στο αστυνομικό τμήμα με το υπηρεσιακό όπλο του και μία σφαίρα στη θαλάμη.«Ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασα ήταν πράγματι ανάρμοστος και ζητώ και πάλι συγγνώμη για αυτόν. Έχω ήδη καταβάλει το ποσό της εκτιμώμενης από εμένα αποζημίωσης και δηλώνω ρητά τη διάθεσή μου να καταβάλω κάθε επιπλέον ποσό που ενδέχεται να κριθεί από το δικαστήριο για τις ζημιές».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί