«Τρελός είμαι, ναι»: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ σπάει βιτρίνα στα Εξάρχεια – Βίντεο ντοκουμέντο

Βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει τη στιγμή που ένας αστυνομικός των ΜΑΤ με το γκλοπ του σπάει το τζάμι καταστήματος κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Αυτή η εν ψυχρώ καταστροφή ξένης περιουσίας έγινε κατά τη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσαν τα ΜΑΤ κατά πολιτών το απόγευμα της Τρίτης στα Εξάρχεια.

Μέσα στο κατάστημα βρίσκονται εργαζόμενοι και πελάτες οι οποίοι φωνάζουν έντρομοι από την επίθεση, ενώ ακούγεται μια κοπέλα να τον ρωτάει «τι κάνεις, είσαι τρελός»; Με τον αστυνομικό των ΜΑΤ να απαντά «τρελός είμαι, ναι».

Τα επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Σόλωνος στα Εξάρχεια, όταν αστυνομικές δυνάμεις με χημικά και ξύλο διέλυσαν συγκέντρωση του αντιεξουσιαστικού χώρου ενάντια στην κρατική καταστολή και την αυθαιρεσία.

Άνδρες των ΜΑΤ κινήθηκαν κατά των διαδηλωτών με τα γκλοπ κάνοντας παράλληλα χρήση χημικών ενώ προχώρησαν και σε προσαγωγές. Όπως φαίνεται και σε βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα, άνδρες των ΜΑΤ κλωτσάνε ή γρονθοκοπούν πεσμένους διαδηλωτές, οι οποίοι έχουν ήδη ακινητοποιηθεί στο έδαφος από άλλους συναδέλφους τους. Η ένταση μεταφέρθηκε στη συμβολή των Οδών Σόλωνος και Ζωοδόχου Πηγής, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν προκληθεί και φθορές σε κατάστημα.

Στα βίντεο, που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, εμφανίζονται τα ΜΑΤ να προσπαθούν να μπουν σε ιδιωτική επιχείρηση και μάλιστα να σπάνε το τζάμι της πόρτας. Παράλληλα προσπαθούν να συλλάβουν ένα άτομο το οποίο βρίσκεται πάνω στο μηχανάκι του. Επίσης έχει καταγραφεί και ο τραυματισμός κοπέλας, η οποία έτυχε να περνά την ώρα της επίθεσης των ΜΑΤ.

Άνδρας των ΜΑΤ γρονθοκοπεί διαδηλωτή ο οποίος έχει ακινητοποιηθεί 

Στο 0.19 η κλωτσιά του άνδρα των ΜΑΤ στον πεσμένο διαδηλωτή

Δείτε επίσης: «Άνδρας των ΜΑΤ μου έριξε μπουνιά στο πρόσωπο» καταγγέλλει δικηγόρος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί