Πέραμα: Παρουσιάστηκε ο 14χρονος οδηγός που είχε διαφύγει – «Σηκώσαμε ψηλά τα χέρια και μας πυροβόλησαν»

«Σταματήσαμε, σηκώσαμε ψηλά τα χέρια και μας πυροβόλησαν»

Νέα στοιχεία για το τι πραγματικά συνέβη στο Πέραμα όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 18χρονος Ρομά από τις σφαίρες των αστυνομικών, έδωσε ο 14χρονος οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου ο οποίος παρουσιάστηκε με τη δικηγόρο του αυτοβούλως στον εισαγγελέα Πειραιά.

«Μόλις σταματήσαμε, σηκώσαμε τα χέρια ψηλά και αυτοί μας πυροβόλησαν» είπε ο 14χρονος Βαγγέλης ο οποίος είπε ότι έκανε όπισθεν μετά τους πυροβολισμούς των αστυνομικών.

«Έκανα μανούβρα για να φύγουμε όταν είδα ότι είχαν χτυπήσει τον φίλο μου» είπε και επεσήμανε ότι οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ είχαν κατέβει από τις μηχανές τους και τις είχαν αφήσει κάτω.

«Οι μηχανές ήταν κάτω, τις είχαν αφήσει οι αστυνομικοί και όταν τις χτύπησα δεν ήταν επάνω αστυνομικοί» είπε ο 14χρονος Βαγγέλης, επαναλαμβάνοντας ότι οι αστυνομικοί ήρθαν από τη δεξιά πλευρά του αυτοκινήτου και τους πυροβόλησαν μόλις είχαν σταματήσει.

Ο 14χρονος είπε ότι φοβήθηκαν και γι’ αυτό δεν σταμάτησαν νωρίτερα στο σήμα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και επέμεινε ότι οι αστυνομικοί άρχισαν να τους πυροβολούν χωρίς εκείνος να έχει κάνει κίνηση με το αυτοκίνητο για να τους χτυπήσει.

Η δικηγόρος του 14χρονου Βούλα Δημητριάδου, επεσήμανε στις δηλώσεις της ότι δεν νομιμοποιείται ένας αστυνομικός να προβάλει ισχυρισμό περί άμυνας όταν ο ίδιος έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη δημιουργία επικίνδυνων συνθηκών ως προς την ασφάλεια τη δική σου, των ανηλίκων και του 18χρονου που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, αλλά και κατά ανυποψίαστων πολιτών.

«Καμία ζωή δεν περισσεύει, δεν αξιολογείται λιγότερο ή περισσότερο, δεν μας περισσεύουν ελληνόπουλα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να υπακούμε στις εντολές των ανωτέρων τους. Αν δεν τις ακούσανε είναι ερωτηματικό», σχολίασε αναφερόμενη στα ηχητικά ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν ότι οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ πήραν οκτώ φορές εντολή να σταματήσουν την καταδίωξη του κλεμμένου αυτοκινήτου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί