Οι πρωτοβουλίες των περιφερειών για ακύρωση παρελάσεων εκθέτουν την κυβέρνηση

Ανησυχία από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Μία μία οι περιφέρειες της χώρας αναγκάζονται να λάβουν πρωτοβουλία και να ακυρώσουν τις μαθητικές παρελάσεις λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να αποδείξει πως η κανονικότητα έχει επιστρέψει δεν έπιασαν τόπο όπως φαίνεται αφού η πανδημία όχι μόνο βρίσκεται εδώ είναι και εκτός ελέγχου με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει χθες Τρίτη πάνω από 4.100 κρούσματα.

Στη Θεσσαλονίκη η μαθητική παρέλαση ακυρώθηκε λόγω του εθνικού πένθους από την τραγική απώλεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά ωστόσο κανονικά θα διεξαχθεί η στρατιωτική ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, αλλά θα έχει μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτά και θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα και όχι πεζοπόρα τμήματα,

Την ματαίωση των παρελάσεων σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα της Ημαθίας έχουν αποφασίσει από τις αρχές της εβδομάδας οι τοπικοί φορείς, δεδομένου ότι στην περιοχή σημειώνεται το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό. Ανάλογη απόφαση ελήφθη από τους τοπικούς φορείς και στον νομό Πέλλας, καθώς σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής εκτιμήθηκε ότι το τελευταίο διάστημα καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων, φτάνοντας σε τριψήφιους αριθμούς. Στις Σέρρες αποφασίστηκε να παρελάσουν ανήμερα της εθνικής επετείου μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολικών μονάδων και των πολιτιστικών συλλόγων, ενώ το στρατιωτικό σκέλος της παρέλασης θα εξελιχθεί κανονικά. Στο χορό της αναστολής των παρελάσεων μπήκε και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων, τη ματαίωση των παρελάσεων μαθητικών και στρατιωτικών.

Η κυβέρνηση επιμένει εδώ και πολύ καιρό στο να διεξαχθούν κανονικά οι αποφάσεις μετά και το μπάχαλο σχετικά με τη διεξαγωγή ή όχι των μαθητικών παρελάσεων παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών.Remaining Time-0:00FullscreenMute

«Οι παρελάσεις είναι σαφές ότι είναι υγειονομικά επικίνδυνες και ότι έχει να κάνει με συνωστισμό δεν πρέπει να γίνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Αντίθετος με τη διεξαγωγή των παρελάσεων είναι εδώ και καιρό και ο Νίκος Καπραβέλος διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης υποστηρίζοντας πως τον έχει κυριεύσει ένα αίσθημα απογοήτευσης αποδίδοντάς το σε δύο καίρια ζητήματα, την παραβίαση βασικών υγειονομικών κανόνων, αφενός, από τους πολίτες κι αφετέρου, από την ίδια την πολιτεία. «Νιώθω μεγάλη απογοήτευση. Σε τέτοιες συνθήκες πίεσης του συστήματος υγείας, των βαριών δεικτών -βλέπετε σήμερα 54 θάνατοι- επιτρέπει συνωστισμούς; Ενώ έχουμε βάλει πολύ νερό στο κρασί μας για να φτάσουμε να πούμε να γίνουν οι παρελάσεις αλλά χωρίς θεατές και η Εκκλησία να κάνει την δοξολογία μόνο με εμβολιασμένους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί