Ο ύστατος χαιρετισμός στην Φώφη Γεννηματά – «Αθάνατη» φώναζε ο κόσμος (Βίντεο)

Ξεκινά η εξόδιος ακολουθία

Συγκλονίζουν οι εικόνες που εκτυλίσσονται στη Μητρόπολη Αθηνών. Το φέρετρο με τη σορό της Φώφης Γεννηματά βγήκε από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, ενώ αυτή την ώρα ξεκινά η εξόδιος ακολουθία.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από το πρωί έξω από τη Μητρόπολη για το “ύστατο χαίρε” στη Φώφη Γεννηματά και ξέσπασε σε χειροκροτήματα όταν εξήλθε το φέρετρο, που είναι καλυμμένο με τρεις σημαίες: της Ελλάδας, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός και θα ταφεί δίπλα στους γονείς της στο Α’ Νεκροταφείο.

Δείτε το βίντεο του enikos.gr:

Όπως ανακοινώθηκε επικήδειους για την Φώφη Γεννηματά θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερινα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος. Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά οι επικήδειοι θα είναι, μάλιστα, σύντομοι.

Μετά την ολοκλήρωση της εξόδιου ακολουθίας στην οποία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, η πομπή με τη σορό της Φώφης Γεννηματά θα κινηθεί αρχικά προς τη Βουλή – καθώς αυτό ορίζει η διαδικασία της κηδείας με τιμές εν ενεργεία υπουργού – πριν να κατευθυνθεί στο Α΄ Νεκροταφείο.

Την αποχαιρέτησε πλήθος κόσμου

Πλήθος κόσμου με δάκρυα στα μάτια και κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι έχει συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από την Μητρόπολη Αθηνών για να αποχαιρετήσει την Φώφη Γεννηματά.

Δείτε επίσης: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Φώφης Γεννηματά

Η σορός της Φώφης Γεννηματά, έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών, λίγο μετά τις 08:00 το πρωί. Οδηγήθηκε, με τη συνοδεία της προσωπικής της γραμματέα και του αστυνομικού που είχε δίπλα της τα τελευταία χρόνια στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης όπου από τις 10:00 τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Πάνω στο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά βρίσκονται τοποθετημένες τρεις σημαίες, η Ελληνική σημαία, η σημαία του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.

Λίγο μετά τις 09:30, στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, βρέθηκε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, για να πουν οι βουλευτές το «τελευταίο αντίο» στη πρόεδρό τους.

Η οικογένειά της, οι συνεργάτες, οι φίλοι, τα ηγετικά στελέχη της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης μαζί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας αλλά και απλοί πολίτες πρόκειται να παραστούν στη εξόδιο ακολουθία για τη Φώφη Γεννηματά, συνοδεύοντας την γενναία πολιτικό και φίλη στο τελευταίο της ταξίδι. Σ΄ όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σ΄όλο το κόσμο ως απόδοση τιμής στην εκλειπούσα πολιτικό.

Επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, καθώς και ο 17χρονος γιος της Φώφης, Γιώργος Γεννηματάς.

Η ταφή της Φώφης Γεννηματά γίνεται στο Α΄ Νεκροταφείο όπου ο δήμος Αθηναίων, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

Ως γνωστόν η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

Νικήτας Κακλαμάνης: «Η Φώφη Γεννηματά ήξερε αν και το έκρυβε»

Νωρίτερα σήμερα, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ήταν και γιατρός της μητέρας της Φώφης Γεννηματά, μίλησε για τη σχέση που είχε με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η Φ. Γεννηματά ότι «είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασης της. Μπορεί να την έκρυβε από όλους αλλά ήξερε την πρόγνωση».

Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε ότι εξαιτίας της σχέσης που είχε αναπτύξει με την οικογένεια Γεννηματά, δεν μπόρεσε ποτέ να τη «δει ως πολιτικό αντίπαλο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανέφερε, ο βουλευτής της ΝΔ το προηγούμενο βράδυ από την επέμβαση αφαίρεσης καρκίνου στο παχύ έντερο, στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί, «με πήρε τηλέφωνο για να μου δώσει κουράγιο για την επόμενη ημέρα. Μου έλεγε “έκανες το τσεκ απ, δεν παίζουμε με τον καρκίνο Νικήτα”, γιατί ήξερε ότι ήμουν αμελής».

Γιώργος Λιάνης: Λιποθυμούσε στις σκάλες και έλεγε «όχι ακόμα»

Το πάθος και το θάρρος που επέδειξε μέχρι το τέλος η Φώφη Γεννηματά αποκάλυψε ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης. Τα όσα είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 δείχνουν ένα μέρος από τη γενναία μάχη που έδωσε απέναντι στον καρκίνο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Συναισθηματικά φορτισμένος ο Γιώργος Λιάνης πρόσθεσε αναφορικά με την Φ. Γεννηματά ότι «περίμενε την στιγμή για να αποχωρήσει, ώστε να μην διασαλεύσει την ενότητα στην παράταξη. Μπήκε μπροστά ως εγγυητής αυτής της ενότητας, αφού δρομολόγησε τις εξελίξεις για την διαδοχή της και εν συνεχεία, γνωρίζοντας από πριν την κατάσταση της, αποσύρθηκε, δηλώνοντας ότι θα είναι εκεί για να εγγυηθεί την ενότητα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί