Επίθεση με βιτριόλι: Την ανώτατη ποινή πρότεινε ο εισαγγελέας για την Έφη Κακαράντζουλα

Ποινή κάθειρξης 15 ετών, που είναι η ανώτατη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας για το οποίο κρίθηκε ένοχη, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας για την Έφη Κακαράντζουλα, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να μην της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, το οποίο είχε ζητήσει η κατηγορούμενη μέσω του συνηγόρου της, Σάκη Κεχαγιόγλου.

Ως προς το ελαφρυντικό την απόρριψή του είχε εισηγηθεί και ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του, η σύννομη ζωή δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο αλλά με τον ουσιαστικό σεβασμό στα προστατευόμενα από το κράτος έννομα αγαθά ώστε το έγκλημα που έχει τελέσει να είναι η μοναδική παραφωνία.

Ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε πως το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικού είναι αβάσιμο γιατί αποδείχθηκε πως η κατηγορούμενη επί ένα χρόνο παρακολουθούσε την παθούσα και τον 40χρονο Νώντα με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση χωρίς δεσμεύσεις.

«Αυτό το γεγονός, τόνισε ο εισαγγελέας, φανερώνει ουσιαστική εκτροπή, δόλια και υπολογισμένη εκτέλεση του εγκληματικού της σχεδίου για να πραγματοποιήσει τον εκδικητικό της σκοπό όπως αποδείχθηκε»

Επίσης ο εισαγγελέας εισηγήθηκε να της επιβληθεί και ποινή φυλάκισης έξι μηνών για το πλημμέλημα της απείθειας, για το οποίο επίσης κρίθηκε ένοχη.

Αναμένεται η τελική απόφαση του δικαστηρίου για την ποινή που θα επιβληθεί στην καταδικασθείσα πλέον πρωτοδίκως Έφη Κακαράντζουλα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί