«Αγωνίστηκε όρθια ως την τελευταία  στιγμή»: Συλλυπητήρια ψηφίσματα για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Συλλυπητήρια ψηφίσματα από φορείς της Κρήτης για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου:

Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε γενναία, αγαπούσε τη ζωή, χωρίς το φόβο  του θανάτου.    

Υπηρέτησε  με  συνέπεια,   τις αρχές και τις αξίες της,  -βαριά κληρονομιά της οικογένειας της- την παράταξη της,  την ηγεσία της οποίας ανέλαβε  στην δυσκολότερη περίοδο  της ιστορίας της,  για τη συνοχή  και την  αναγέννηση της οποίας  αγωνίσθηκε όρθια  ως την τελευταία  στιγμή.

 Πιστή  στη δύναμη  του διαλόγου και της  συνεννόησης ,  υποστήριζε  διαχρονικά και αταλάντευτα  την ανάγκη   χάραξης  Εθνικής  Στρατηγικής για τα μείζονα.  Με σημαντική προσφορά    στην πατρίδα, τον κοινοβουλευτικό διάλογο , τη δημοκρατία, την κοινωνική συνοχή και την τοπική δημοκρατία, όπου  άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου  εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου συνήλθε σήμερα Τετάρτη 27 Οκτωβρίου σε έκτακτη συνεδρίαση, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα, έπειτα από τον αιφνίδιο θάνατο της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, εκδίδοντας ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα: 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Για τον αδόκητο χαμό της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής , 

Φώφης Γεννηματά

Ο αδόκητος χαμός της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά είναι απώλεια που βύθισε στο πένθος όχι μόνο τον πολιτικό κόσμο και την αυτοδιοικητική οικογένεια, που με αίσθημα ευθύνης υπηρέτησε, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα.

Πολιτικός με ανθρώπινο πρόσωπο, ευγενής, προσινής, με σπάνιο ήθος και αξιοπρέπεια, αντιμετώπισε με δυναμισμό κάθε πρόκληση, με σταθερή προσήλωση στην ενότητα και διατηρώντας διαρκώς την αίσθηση του μέτρου. Υπηρέτης της Δημοκρατίας και του ελληνικού λαού, παρέμεινε με αυταπάρνηση στις επάλξεις μέχρι το τέλος. Με βλέμμα καθαρό, πάντα χαμογελαστή, γαλήνια και ψύχραιμη, αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη το σύστημα αξιών που με ζήλο υπηρέτησε. 

Γυναίκα με αξιοζήλευτο σθένος, αγωνίστρια σε όλους τους στίβους, όχι μόνο της πολιτικής αλλά και της προσωπικής της ζωής ως μητέρα και σύζυγος , έδινε κάθε μάχη με θάρρος και αποφασιστικότητα. Γιατί η γενναιότητα ήταν στάση ζωής. Μια γυναίκα – σύμβολο, που πορεύτηκε με φάρο τα λόγια του πατέρα της: «θα παλέψω να κάνω πόρτα τη χαραμάδα της ελπίδας».

Ο θάνατός της, πρόωρος και ξαφνικός , την αποσπά από την οικογένειά της και τη χώρα μας, αλλά την παραδίδει στην αθανασία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαλεβιζίου, με βαθύτατη θλίψη, συνέρχεται σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να αποδώσει τις δέουσες τιμές στην Ελληνίδα πολιτικό Φώφη Γεννηματά και αποφασίζει ομόφωνα:

1. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της εκλιπούσης .

2. Να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους της.

3. Να παραστεί ο Δήμαρχος, Μενέλαος Μποκέας στην εξόδιο ακολουθία, ως εκπρόσωπος του Σώματος .

4. Να κυματίζει μεσίστια η ελληνική σημαία στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ημέρα της κηδείας, ως συμμετοχή στο εθνικό πένθος.

5. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.  

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας:

Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε μια γενναία γυναίκα, μητέρα και πολιτικός, που πορεύτηκε με ήθος και αξιοπρέπεια σε όλη την ζωή και την πολιτική σταδιοδρομία της. Υπηρέτησε με πάθος και συνέπεια τις δημοκρατικές αξίες, έδωσε μάχες για τις ιδέες της, κέρδισε τον σεβασμό και την εκτίμηση φίλων και αντιπάλων, άφησε το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή του τόπου μας, αλλά και, ευρύτερα, στην ελληνική κοινωνία.  

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους της

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “«Αγωνίστηκε όρθια ως την τελευταία  στιγμή»: Συλλυπητήρια ψηφίσματα για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά”

  1. έτσι είναι δυστυχώς η ζωή

    Οι γιατροί του καρκίνου δυστυχώς συχνά έχουν ως μόνο στόχο τη δόξα. Είχα την εμπειρία με ογκολόγο “σέξι γκομενάκι” και ενώ ήταν τόσο ευγενική και γλυκιά κάτι ένιωθα πως δεν πήγαινε καλά, έπεφτα ψυχολογικά, αισθανόμουν να μην αξίζω.

    Τι δεν πήγαινε καλά; Η γιατρός μου ήθελε μόνο να ανεβαίνει, με στενά ρούχα, στρινγκ και χαμόγελα. Γιατί σε κάποιους αυτά πιάνουν τόπο.

  2. μη χαίρονται τόσο πολύ οι γιατροί του καρκίνου και οι συνεργάτες τους... Προκαλούν πόνο χωρίς λύση

    Είναι σπουδαίο μια γυναίκα που παλεύει με τον καρκίνο να κατορθώνει να είναι πιο όμορφη και πιο λαμπερή από ότι πριν αρρωστήσει. Το έχω συναντήσει αυτό όταν εργάστηκα ως ιατρική μεταφράστρια και κυριολεκτικά τις ζήλευα.
    Η ιατρική προσφέρει θεραπείες που φέρνουν περισσότερο πόνο από την ίδια την αρρώστια, γι΄ αυτό δεν πρέπει να χαίρονται τόσο και να φωτογραφίζονται με ροζ μπλούζες έξω από γνωστή ιδιωτική κλινική – είδα τη σκηνή μέσα από το λεωφορείο περνώντας χθες.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί