Την Τετάρτη το τελευταίο «αντίο» στη Φώφη Γεννηματά

Η Ελλάδα αποχαιρετάει αύριο Τετάρτη μια πολιτικό που ήξερε να αγωνίζεται και να διεκδικεί. Έδινε μάχες με πάθος και πίστη στις αξίες που πρέσβευε, αλλά με ήθος και αξιοπρέπεια. Τα πιστεύω της είχαν ως σημείο αναφοράς τις προοδευτικές ιδέες, τον άνθρωπο, το δημόσιο σύστημα υγείας και τις κοινωνικές ανάγκες, ενώ ήταν υπέρμαχος των γυναικών και των δικαιωμάτων τους

Οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν αύριο μεσίστιες, τιμώντας τη Φώφη Γεννηματά. Η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών (από τις 10) και το μεσημέρι (στις 14.00) θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Η ταφή της θα γίνει στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών και θα τελεσθεί δημοσία δαπάνη.

Τους επικήδειους λόγους αναμένεται να εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ενώ εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής ο γραμματέας του κινήματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης. Θα εκφωνηθεί επίσης επικήδειος λόγος από μέλος της οικογένειας της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛΛ., με τις πληροφορίες να συγκλίνουν στον 17χρονο γιο της Γιώργο.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις υπηρεσίες που προσέφερε η Φώφη Γεννηματά, αποφασίστηκε από την πολιτική ηγεσία της χώρας να αποδοθούν κατά την κηδεία της οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία υπουργό.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, για αύριο κηρύσσεται εθνικό πένθος.

Με πρόταση του δημάρχου της Αθήνας, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τον τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη ενταφιασμό της στο μνήμα, στο οποίο είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γεώργιος Γεννηματάς, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Επίσης, αποφασίστηκε να παραβρεθεί αντιπροσωπεία του Σώματος στην κηδεία, με επικεφαλής τον Κώστα Μπακογιάννη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί