Στη συνάντηση για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων στο Αρκαλοχώρι ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, συμμετείχε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος και αφορούσε την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της περιοχής και την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε αυτές από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των Κτιριακών Υποδομών κ. Τιμολέων Κατσίπος, ο Δ/ντας Σύμβουλος
κ. Αθανάσιος Γιάνναρης,  ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Έργων ΣΔΙΤ, κ. Θεόδωρος Κυριαζόπουλος,
ο Γενικός Διευθυντής Έργων, κ. Χαράλαμπος Μυγδάλης, κλιμάκιο μηχανικών των Κτιριακών Υποδομών, ο Βουλευτής
Ν. Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης και ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Εμμανουήλ Φραγκάκης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις εκτελούμενες εργασίες εντός των σχολικών μονάδων, οι οποίες θα καταστήσουν εφικτή την πλήρη λειτουργία τους, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στις προκατασκευασμένες αίθουσες, οι οποίες ήδη έχουν εγκατασταθεί και στεγάζουν προσωρινά το μαθητικό δυναμικό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής.

Στη συνέχεια, έγινε επίσκεψη στην περιοχή του Τεφελίου του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, παρουσία του Δημάρχου κ. Εμμανουήλ Κοκοσάλη, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία τοποθέτησης των λυόμενων αιθουσών στις οποίες θα στεγασθούν οι σχολικές μονάδες του Δήμου.

Αργότερα, την ίδια ημέρα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης και το κλιμάκιο της εταιρίας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», συμμετείχαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια υπό τον Δήμαρχο Ηρακλείου,
κ. Βασίλειο Λαμπρινό, παρουσία της Αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, κ. Στέλλας Καλογεράκη-Αρχοντάκη. Στη συζήτηση τέθηκαν θέματα που άπτονται των κτιρίων του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας, καθώς και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Ηρακλείου (ΕΝΕΕΓΥΛ).

https://www.neadrasis.gr/wp-content/uploads/2021/10/%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%82-%CE%9A%CE%A4%CE%A5%CE%A0-750x430.jpg
https://fonimaleviziou.gr/wp-content/uploads/2021/10/fragakhs-lyomenes-klimakio-mesa.jpg
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί