Πέραμα: Ηχητικό ντοκουμέντο – Οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι ήταν Ρομά στο αυτοκίνητο

Αποκαλύπτεται ότι οι αστυνομικοί γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι μέσα στο όχημα που καταδίωκαν επέβαιναν Ρομά

Πλήρως εκτεθειμένοι είναι οι αστυνομικοί σχετικά με την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα που οδήγησε στον θάνατο τον 18χρονο από αστυνομικά πυρά καθώς οι ισχυρισμοί τους διαψεύδονται από ηχητικά ντοκουμέντα. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ όπως παραδέχονται μιλώντας με το κέντρο επιχειρήσεων, γνώριζαν ότι στο όχημα επέβαιναν τρεις Ρομά.

«Είναι τρεις αθίγγανοι» ακούγεται να λένε σε ηχητικό που αποκάλυψε το Mega. Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Κούγιας με δηλώσεις του έλεγε ότι «οι άνθρωποι καταδιώκουν ένα αυτοκίνητο επί 20 λεπτά, χωρίς να γνωρίζουν ποιοι είναι μέσα». Παράλληλα από τους διαλόγους επιβαιώνεται ότι δεν υπάρχει τραυματίας αστυνομικός, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ.

Ένα μέρος του διαλόγου:

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο ανεβαίνουμε την Θηβών προς Βίζας ακολουθούμε στο ύψος σχεδόν της ΔΥΟ
Κέντρο ΕΛΑΣ: Τον αριθμητικό και σε ποιο ύψος της Θηβών;
Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο δεν σταμάει. Τρία άτομα μέσα, αθίγγανοι.
Κέντρο ΕΛΑΣ: Τι όχημα είναι;
Ομάδα ΔΙΑΣ: Hyndai λευκό κέντρο

Αργότερα οι αστυνομικοί ομολογούν ότι δεν έχουν τραυματιστεί:

Κέντρο ΕΛΑΣ: Συνάδελφοι τραυματίες υπάρχουν;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο έχει παρασύρει πέντε υπηρεσιακά δίκυκλα, δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος, αναγκαστήκαμε να ενεργήσουμε Ε-23 γιατί κινούνταν με θανατηφόρο… εναντίον συναδέλφου

Ο πρόεδρος της Κοινότητας των Ρομά, Βασίλης Πάντζος από την πρώτη στιγμή είχε κάνει λόγο για έγκλημα μίσους. «Φαίνεται η οργή και το μίσος των αστυνομικών, από τον αριθμό των σφαιρών που έριξαν. Είναι ρατσιστικό έγκλημα. Από θαύμα έζησαν και τα άλλα δύο παιδιά που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί