Τραγωδία στη Χίο: Βυθίστηκε λέμβος με μετανάστες – Νεκρά τρία παιδιά και μια γυναίκα

Έχουν διασωθεί 22 άτομα

Τρία παιδάκια και μια γυναίκα ανασύρθηκαν νεκροί από τη θάλασσα, στα ανατολικά της Χίου, μετά τη βύθιση της λέμβου που τους μετέφερε. Μέχρι αυτή την ώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν διασωθεί 22 άτομα, 14 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί), ενώ ένα ακόμη άτομο αγνοείται.

Πάντως και σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου έχασαν τέσσερα παιδιά.

Σύμφωνα με τον υπουργό που έκανε ανάρτηση στο twitter τα παιδιά είναι – όλα μεταξύ 3 και 14 ετών– ανασύρθηκαν νεκρά, 1 άτομο αγνοείται και 22 έχουν διασωθεί και περιθάλπονται στην ξηρά».

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ανάρτηση του αρμόδιου υπουργού βρίσκεται σε αντίθεση με την ανακοίνωση του λιμενικού, που κάνει λόγο για τρία παιδιά και μία γυναίκα νεκροί.

Στη λέμβο που βυθίστηκε νότια, νοτιοανατολικά της Χίου, επέβαιναν όπως ανέφεραν κάποιοι από τους διασωθέντες 27 πρόσφυγες. Στην επιχείρηση συμμετέχουν δύο πλωτά του Λιμενικό, ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΦ), ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας (Super puma), ένα πλοίο της δύναμης του ΝΑΤΟ, αλιευτικά σκάφη και παραπλέοντα πλοίο.

Να σημειώσουμε πως στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Τραγωδία στη Χίο: Βυθίστηκε λέμβος με μετανάστες – Νεκρά τρία παιδιά και μια γυναίκα”

  1. Ελευθερία Μηλακη

    Η συμπεριφορά των διακινητων δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Είναι και η ρατσιστική αποθρασυνση των αρμόδιων που με Μητσοτάκη έγινε αμόκ. Το καταγγέλλω επώνυμα όσο εκφοβισμό και αν υπέστην. Οι εξευτελισμοί στους οποίους με υπέβαλλαν για ένα παιδί με Πακιστανό πατέρα με έκαναν να δω τον κόσμο αλλιώς.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί