ΚΚΕ για μετακινήσεις αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Ρεθύμνου: «Ενώ γνωρίζουν το χρόνιο πρόβλημα της υποστελέχωσης, δεν προχωρούν σε προσλήψεις»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Κρήτης του ΚΚΕ, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της 7ης ΥΠΕ για μετακινήσεις αναισθησιολόγων για την πραγματοποίηση εφημεριών στο ΓΝ Ρεθύμνου.

Δείτε: Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Με μετακινήσεις αναισθησιολόγων η 7η ΥΠΕ προσπαθεί να «μπαλώσει» χρόνιες ελλείψεις στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Η πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ, για την μετακίνηση την τρέχουσα εβδομάδα 3 αναισθησιολόγων του ΓΝ Χανίων και 4 αναισθησιολόγων του ΠΑΓΝΗ στο ΓΝ Ρεθύμνου για την πραγματοποίηση εφημεριών, αποκαλύπτει το μέγεθος της υποστελέχωσης σε συνθήκες συνεχιζόμενης πανδημίας ενώ επιχειρείται ακόμα μια φορά να «μπαλωθούν» τα διαχρονικά κενά των δημόσιων δομών υγείας, δημιουργώντας άλλα! 

Έχουν τεράστιες ευθύνες κυβέρνηση, υπουργείο και διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, γιατί ενώ γνωρίζουν εδώ και καιρό το χρόνιο πρόβλημα της υποστελέχωσης του αναισθησιολογικού τμήματος του ΓΝ Ρεθύμνου, όπως και του ΓΝ Αγ. Νικολάου, δεν προχωρούν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δίνοντας και κατάλληλα κίνητρα όπου αυτά απαιτούνται. 

Η υποστελέχωση και το «μπάλωμα» των κενών με περιπλανώμενους υγειονομικούς βρίσκεται στον πυρήνα του “νέου ΕΣΥ”, που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και περιλαμβάνει συγχωνεύσεις κλινικών, κλεισίματα μονάδων, την ελαχιστοποίηση του λειτουργικού κόστους και την ιδιωτικό-οικονομική λειτουργία, εξαντλώντας τους λιγοστούς υγειονομικούς και υπονομεύοντας την παροχή δημόσιας-δωρεάν και ποιοτικής σύγχρονης περίθαλψης. 

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης και κοινής δράσης, για ένα σύγχρονο και καθολικό, κρατικό σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, πλήρως στελεχωμένο, που θα στηρίζεται στην μεγάλη πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, με παρεχόμενες υπηρεσίες απολύτως δωρεάν!

Τώρα είναι η ώρα να ενταθεί η πάλη των υγειονομικών, συνολικά του λαού  κόντρα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες υγείας, με επαρκή εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην υγεία και δωρεάν παροχή όλων των σύγχρονων υπηρεσιών για το λαό!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί