Πέραμα – ανατροπή: Δεν οδηγούσε ο 20χρονος – Εντολές για διακοπή της καταδίωξης είχαν λάβει οι αστυνομικοί

Νέα σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από την αποκάλυψη ότι οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ αν και είχαν πάρει πολλές φορές εντολή και μάλιστα σε αυστηρό και έντονο τόνο να διακόψουν την καταδίωξη του αυτοκινήτου στο Πέραμα που είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών ένας 20χρονος που επέβαινε στο αυτοκίνητο, εκείνοι συνέχισαν.

Δείτε επίσης: Πέραμα: Άλλο ένα βίντεο διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει τραυματίας αστυνομικός

Η εφημερίδα «Καθημερινή», δημοσιεύει πληροφορίες από τις υπηρεσιακές αναφορές των αστυνομικών, σύμφωνα με τις οποίες, μετά από διαταγή του επικεφαλής της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, ο αξιωματικός που εκτελούσε χρέη προϊσταμένου στο Κέντρο Επιχειρήσεων στην αναφορά του επισημαίνει ότι ύψωσε τον τόνο της φωνής του και έδωσε εντολή στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να μη συνεχίσουν να ακολουθούν το όχημα ώστε να μην υπάρξει τραυματισμός των αστυνομικών ή των υπόπτων αλλά και διερχόμενων πολιτών.

«Διαβιβάστηκε πολλάκις σε αυστηρό και έντονο τόνο προκειμένου καμία ομάδα να μην εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο με το ανωτέρω όχημα» καταθέτει, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Δεν οδηγούσε ο 20χρονος 

Ανατροπή προκύπτει και με την αποκάλυψη του Βασίλη Πάντζου  προέδρου της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι ο 20χρονος που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών δεν ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τον Βασ. Πάντζο, το αυτοκίνητο οδηγούσε ο 17χρονος που διέφυγε και καταζητείται, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται να εμφανιστεί με το δικηγόρο του στον εισαγγελέα και να παραδοθεί.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Πέραμα – ανατροπή: Δεν οδηγούσε ο 20χρονος – Εντολές για διακοπή της καταδίωξης είχαν λάβει οι αστυνομικοί”

  1. μαύρο δέρμα

    Δεν με εκπλήσσει καθόλου όλο αυτό. Στον καιρό του Μητσοτάκη οι “αρχές” είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμες να φερθούν με τρόπο ρατσιστικό, εξευτελιστικό και όπως φάνηκε φονικό εναντίον Ελλήνων πολιτών, αλλά και ξένων…

    Θέλησα να στηρίξω τον πατέρα του παιδιού μου στα προβλήματά του με την άδεια παραμονής και το μετάνιωσα πολύ. Το απαίσιο ρατσιστικό έγκλημα κατά του νεαρού Ρομά, άλλοι το έχουμε βιώσει σε μικρότερη κλίμακα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί