Μ. Συντυχάκης: Να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση στους σεισμόπληκτους χωρίς αποκλεισμούς

Να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση ειδικού σκοπού στους σεισμόπληκτους της Κρήτης χωρίς αποκλεισμούς ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή. Αρνητικός ήταν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι το αίτημα για έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι για να καλυφθεί το χαμένο εισόδημα. Επίσης ζήτησε να μη γίνει καμία απόλυση με το πρόσχημα της φυσικής καταστροφής και να διαγραφούν χρέη των σεισμόπληκτων.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απάντησε ότι έχουν πιστωθεί 8,4 εκατ. ευρώ σε 1.059 ΑΦΜ και δήλωσε ότι στην περίπτωση που ο λαβών την ενίσχυση δεν κριθεί δικαιούχος το ποσό επιστρέφεται.

Αλλο τα ποσά για τα κτίρια και άλλα τα ποσά για το χαμένο εισόδημα, για το οποίο οι σεισμόπληκτοι δεν έχουν λάβει δεκάρα τόνισε ο Μανώλης Συντυχάκης. Σημείωσε ακόμα πως υπάρχει γραφειοκρατία και σύγχυση από τα ΦΕΚ για τους δικαιούχους με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά προβλήματα ακόμα και στις εκταμίευσης των προκαταβολών.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί