Η Κρήτη αποχαιρετά την Φώφη Γεννηματά

Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, η οποία έφυγε από τη ζωή σήμερα μετά από μάχη με τον καρκίνο, εκφράζουν μέσω ανακοινώσεών τους φορείς της Κρήτης.

Δείτε επίσης: Δεν τα κατάφερε η Φώφη Γεννηματά

Συλλυπητήρια από τον Δήμαρχο Ηρακλείου:

Η Φώφη Γεννηματά πολιτεύθηκε με ήθος, συνέπεια, και δημοκρατικές αρχές, συμβάλλοντας στην πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας τα δύσκολα αυτά χρόνια για τον τόπο μας.

Ο πρόωρος θάνατός της, αποτελεί πλήγμα για την πολιτική ζωή της χώρας. Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά της.

«Αγαπημένη μου Πρόεδρε, μας αφήνεις πολύ νωρίς. Δεν υπάρχουν λόγια. Υπάρχει μόνο ένα μεγάλο «γιατί» και ένα τεράστιο «ευχαριστώ», για όλα! Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας Φωφη.»

Συλλυπητήρια από τον Περιφερειάρχη Κρήτης:

«H Φώφη Γεννηματά σε όλη της ζωή ήταν αγωνίστρια. Συνεπής στους αγώνες της Δημοκρατικής Παράταξης. Ως Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εργάστηκε με πάθος και δυναμισμό, υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες της Παράταξης. Ο πρόωρος και απροσδόκητος θάνατός της αφήνει μεγάλο κενό σε όλους. 

Προσωπικά, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στο σύζυγο, τα παιδιά και τους δικούς της ανθρώπους.

Η παρακαταθήκη της μεγάλη. Όσο ισχυρή ήταν και η παρουσία της στην πολιτική ζωή της χώρας. Το τελευταίο της ταξίδι μας συγκλονίζει».

Συλλυπητήρια από τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου:

«Αγαπημένη μου Πρόεδρε, μας αφήνεις πολύ νωρίς. Δεν υπάρχουν λόγια. Υπάρχει μόνο ένα μεγάλο «γιατί» και ένα τεράστιο «ευχαριστώ», για όλα! Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας Φωφη.»

Συλλυπητήρια από τον ΔΣ του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρη Παπαδογιάννη:

«Ανήμερα της «Παγκόσμιας Ημέρας για τον Καρκίνο του Μαστού», το «θηρίο», νίκησε μια μαχήτρια της ζωής, μια γυναίκα που παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές μπορεί να είχε κάποιος μαζί της, είχε κερδίσει τον σεβασμό όλων. Η Φώφη Γεννηματά, αφήνει πίσω της ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα και θα αποτελεί για πάντα ένα πολύ σημαντικό «κεφάλαιο», της ελληνικής πολιτικής σκηνής. 
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια, στην οικογένεια και τους οικείους της». 

Συλλυπητήρια από τον Νίκο Ηγουμενίδη:

Η ανακοίνωση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μάς γεμίζει θλίψη. Την αποχαιρετούμε με ένα αίσθημα βαθύ σεβασμού για την υποδειγματική αξιοπρέπεια που επέδειξε ακόμη και στην δύσκολη τελευταία της μάχη. Μια γυναίκα και μια πολιτικός που πάλεψε με ήθος και ευγένεια σε όλα τα δύσκολα που βρέθηκαν στο διάβα της. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.

Συλλυπητήρια από τον Σωκράτη Βαρδάκη:

«Νιώθω βαθιά συγκλονισμένος από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, η  οποία αγωνίστηκε για τη ζωή της, μέχρι την ύστατη στιγμή, με θάρρος και αξιοπρέπεια.Η Φώφη, η μητέρα, η σύζυγος, η πολιτικός, έδωσε τις μάχες της, δυναμικά, μέσα και έξω από την Βουλή, αφήνοντας τεράστια παρακαταθήκη. Πάλεψε ως το τέλος για τις αξίες της ζωής της. Αγαπημένη Φώφη, θα είσαι πάντα κοντά μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.»  

Συλλυπητήρια από τον Γιάννη Κουράκη:

Έφυγε μια Αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Η Φώφη Γεννηματά, της οποίας η αιφνίδια απώλεια μας συγκλονίζει, πορεύτηκε πάντα με ανθρωπιά, με ήθος και με γενναιότητα. Έδινε πάντα δύσκολες μάχες με θάρρος και αξιοπρέπεια και μας ενέπνεε με την δύναμή και την αποφασιστικότητα της. Στην πολιτική η ενασχόληση της ήταν συνώνυμο της μαχητικότητας, της εντιμότητας και της υπερηφάνειας. Η συμβολή της στην ενότητα του Κινήματος  και του  προοδευτικού χώρου υπήρξε καθοριστική. Το κενό που αφήνει πίσω της είναι πράγματι οδυνηρό.Η Φώφη Γεννηματά θα μείνει στις καρδιές των προοδευτικών ανθρώπων και θα φωτίζει πάντα το δρόμο και τη σκέψη μας. Θερμά συλλυπητήρια στον σύζυγό της, τα παιδιά της και τους οικείους.

Συλλυπητήρια από τον Γιάννη Σέγκο:

Θερμά συλλυπητήρια για τη μεγάλη απώλεια μιας μαχήτριας της ζωής, της Φώφης Γεννηματά, της μητέρας, της συζύγου, της πολιτικού, μιας σπουδαίας γυναίκας που δεν το έβαλε ποτέ κάτω. «Η ζωή είναι πάντα παρούσα. Εάν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή,» έλεγε η ίδια. Με το παράδειγμά της, με το ήθος, την αξιοπρέπεια, το θάρρος της και το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που τη διέκρινε κέρδισε επάξια το σεβασμό και την εκτίμηση όλων και σήμερα περνά στην ιστορία αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά της. Οι στιγμές είναι εξαιρετικά δύσκολες, ιδιαίτερα για την οικογένειά της, αλλά και η δημόσια ζωή της χώρας είναι φτωχότερη. Καλό ταξίδι.

Συλλυπητήρια από τον Μανόλη Θραψανιώτη

Ο πρόωρος θάνατος της Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, προκάλεσε σοκ και ένα μεγάλο κενό. 

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε μάχες στη ζωή με θάρρος και γενναιότητα σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο στερείται μια σημαντική προσωπικότητα.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συντρόφους και στις συντρόφισσές της.

Ψήφισμα της ΠΕΔ Κρήτης:

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης αποχαιρετούν με αισθήματα βαθύτατης οδύνης και συντριβής, την Φώφη Γεννηματά που έφυγε πρόωρα από τη ζωή δίδοντας μεγάλο αλλά άνισο αγώνα. 

Οι Αυτοδιοικητικοί της Κρήτης, πέραν από τα όσα η Φώφη Γεννηματά πρόσφερε μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο υπέρ της Δημοκρατίας και των πραγματικών συμφερόντων του Ελληνικού λαού, δεν λησμονούμε και την Αυτοδιοικητική ιδιότητα της, την οποία τίμησε με έργα και δράσεις για μια οκταετία.

Θα έχουμε πάντα στις μνήμες μας και την περίοδο κατά την οποία υπηρέτησε με επιτυχία την Αυτοδιοίκηση, στην Υπερνομαρχία Αθήνας – Πειραιά, όπου με την αποφασιστικότητά, την μεθοδικότητα και την επιμονή που την διέκρινε έδωσε μεγάλες μάχες για τους Θεσμούς, την Αποκέντρωση, τον Δημοκρατικό Προγραμματισμό και την Ανάπτυξη.

Η Φώφη Γεννηματά πρόσφερε στον τόπο, την Δημοκρατία, την κοινωνία,  ανεκτίμητες υπηρεσίες και είχε ακόμα πολλά να προσφέρει.

Συμμετέχουμε ολόψυχα στο γενικό πένθος για την απώλεια της, εκφράζοντας τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στον σύζυγό της, τα παιδιά της,  τους φίλους και τους συντρόφους της στο ΠΑΣΟΚ και το  Κίνημα Αλλαγής.

Αντιπροσωπεία της Π.Ε.Δ Κρήτης θα παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί