«Απαράδεκτο το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές – Πλήττει παραγωγούς και καταναλωτές»

Δήλωση του Ανδρέα Ξανθού, Βουλευτή Ρεθύμνου και Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές που φέρνει για ψήφιση η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή, βάζει σοβαρά εμπόδια στην μέχρι τώρα αδιαμεσολάβητη διάθεση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων από τους τοπικούς παραγωγούς στις λαϊκές αγορές, με ορατό τον κίνδυνο να αυξηθούν τα εισαγόμενα προϊόντα διατροφής και να ευνοηθούν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Σε μια περίοδο απότομης αύξησης της ακρίβειας σε βασικά προϊόντα, το νομοσχέδιο υπονομεύει τη δυνατότητα πρόσβασης των καταναλωτών σε φθηνά, τοπικά παραγόμενα και υψηλής διατροφικής αξίας και ασφάλειας αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα. Πλήττει επίσης τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, που βιώνουν ήδη μεγάλη αύξηση στο κόστος παραγωγής των προϊόντων τους (ζωοτροφές, καύσιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, κλπ.) και αντιμετωπίζουν τεράστια ζημιά στο εισόδημα τους λόγω φυσικών καταστροφών.

Οι αντιδράσεις των παραγωγών στο νομοσχέδιο είναι δικαιολογημένες, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει πολιτικά τις κινητοποιήσεις τους και η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει το νομοσχέδιο και να ενισχύσει την παραγωγή και διάθεση ποιοτικών τοπικών προϊόντων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί