Αναστολή της υποχρεωτικότητας των ηλεκτρονικών τιμολογίων στους αγρότες ζητά ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας

Με επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας  σχετικά με το ηλεκτρονικό τιμολόγιο στους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Στην επιστολή αναφέρεται:

«Ηλεκτρονικά Βιβλία / Ηλεκτρονικό Τιμολόγιο στους αγρότες και κτηνοτρόφους».

Κύριοι Υπουργοί,

Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή για να σας  αναδείξουμε τις ιδιαιτερότητες που έχει η εφαρμογή του Μέτρου Ηλεκτρονικό Τιμολόγιο / Ηλεκτρονικά Βιβλία στον πρωτογενή τομέα.

Στόχος του Μέτρου είναι, η χρήση του και από τους αγρότες / κτηνοτρόφους σε καθημερινή βάση ώστε η Πολιτεία να γνωρίζει άμεσα τις εμπορικές δραστηριότητες των εμπλεκομένων.

Δυστυχώς, στις περιπτώσεις του πρωτογενούς τομέα, αυτό εμπεριέχει μεγάλη δυσκολία για να εφαρμοστεί στην πράξη καθώς όπως γνωρίζετε οι προαναφερόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι στηρίζουν εδώ και δεκαετίες  την ελληνική οικονομία με το κύριο γνωστικό τους αντικείμενο που είναι η ΠΑΡΑΓΩΓΉ.

Από 1/1/2022 θα υποχρεώνονται να διεκπεραιώνουν μια πολύ σημαντική διαδικασία (ηλεκτρονικά τιμολόγια) έχοντας παντελώς έλλειψη γνώσεων και εξειδίκευσης σε όλα τα επίπεδα, (τεχνικά, θεσμικά και φορολογικά). Αν συνυπολογιστεί και η δεδομένη επιβολή προστίμων από λάθη και παραλείψεις λόγω άγνοιας, τότε αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για μια πολύ βίαιη μεταβολή της καθημερινότητας των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Να τονίσουμε επίσης ότι ο Μ.Ο. ηλικίας των εμπλεκομένων στον πρωτογενή τομέα είναι μεγάλος, με ότι αυτό συνεπάγεται στην επάρκεια εμπειρίας στην χρήση συστημάτων τεχνολογίας και λογισμικού περιβάλλοντος.

Επίσης, για όλα τα προηγούμενα απαιτείται να δαπανηθεί ένα σημαντικό χρηματικό ποσό από κάθε παραγωγό για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους σας καλούμε να παρέμβετε άμεσα ώστε να ανασταλεί η υποχρέωση εφαρμογής του Μέτρου από 1/1/2022.

Σας καλούμε επίσης να σχεδιάσετε μία μεταβατική περίοδο όπου με στοχευόμενες δράσεις σας να ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΤΕ την προμήθεια του τεχνολογικού εξοπλισμού καθώς και την εκπαίδευση / υποστήριξη των παραγωγών.

Είναι ξεκάθαρα ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά προτεραιότητα για εμάς είναι η σωστή εφαρμογή του, ώστε να έχει τις λιγότερες το δυνατόν αρνητικές επιπτώσεις για την κοινωνία.

Ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση στο αίτημα μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί