“Έφυγε” ο Δάσκαλος των Αρχανιωτών, Νίκος Χριστινίδης

Έφυγε το πρωί της Κυριακής από τη ζωή ο γνωστός Αρχανιώτης δάσκαλος, Νίκος Χριστινίδης. Εκπαιδευτικός, ερευνητής της ιστορίας και της παράδοσης, άφησε πίσω του πλούσιο έργο.

Συνταξιούχος δάσκαλος-Ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας. Γεννήθηκε και έζησε στις Αρχάνες. Εργάστηκε 27 χρόνια ως δάσκαλος και αργότερα Διευθυντής στο Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την έρευνα και τη συγγραφή της τοπικής ιστορίας. Υπηρέτησε, παράλληλα, τον πολιτισμό, διαχρονικά, ως Πρόεδρος ή διοικητικό μέλος Συλλόγων και Οργανισμών. Ο τέως Δήμαρχος Αρχανών Νίκος Καλοχριστιανάκης σε δημοσιευμένη εισήγησή του σε επιστημονικό συνέδριο τον αποκάλεσε «Ευπατρίδη των Αρχανών».
Από τα δημοσιευμένα έργα του αναφέρουμε ,ενδεικτικά: Τις βιογραφίες των ΝΤΑΦΩΤΗ και ΜΠΕΤΕΙΝΑΚΗ.To ιστορικό της ΄Υδρευσης και του Εξηλεκτρισμού των Αρχανών , την ιστορία της τοπικής Εκκλησίας και των ιστορικών Ναών της, το ιστορικό της Παιδείας στις Αρχάνες 1850-2000,Ο Νεραїδόσπηλιος κ.ά. Επίσης με τη συνεργασία του μακαρίτη Μανώλη Δ. Μπουνάκη ,την ιστορία των Αρχανών και το έμμετρο θεατρικό , ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥΧΤΑ. Ακόμη έχει δημοσιεύσει σε βιβλία ή μη πολλές άλλες ιστορικές μελέτες και εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί