Μετά το μπάχαλο: Θα γίνουν κανονικά, τελικά, οι μαθητικές παρελάσεις

Μπάχαλο στο μπάχαλο με την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη – Μετά το κρεσέντο ασυνεννοησίας το πρωί, τελικά το υπ. Εσωτερικών με ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα, όπως και στη Θεσσαλονίκη, όπου παραδοσιακά γίνεται στις 27 Οκτωβρίου

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα, όπως και στη Θεσσαλονίκη, όπου παραδοσιακά γίνεται στις 27 Οκτωβρίου, διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών μετά το μπάχαλο στο μπάχαλο που δημιουργήθηκε το πρωί.

Το υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για «ανυπόστατες φήμες» που διακινούνται περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, σημειώνοντας ότι ισχύουν «στο ακέραιο» όσα προβλέπονται από σχετική εγκύκλιο της περασμένης εβδομάδας. Προσθέτει επίσης ότι «όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών».

Πάντως, και οι διευκρινίσεις του υπουργείου χρειάζονται… διευκρίνηση, αφού όπως αναφέρει «στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα». Νωρίτερα, κύκλοι του υπουργείου υποστήριζαν ότι στη Θεσσαλονίκη θα παρελάσουν κανονικά αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ.

Υπενθυμίζεται ότι το μπάχαλο ξεκίνησε όταν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι με απόφαση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα με έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, που της κοινοποιήθηκε σήμερα, «είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν προκύψει το ζήτημα για το αν θα γίνει ή όχι μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε δηλώσει στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά και με όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Ανησυχία για την υγειονομική εικόνα στη Βόρεια Ελλάδα

Την ίδια στιγμή, η ανησυχία εντείνεται από τα στοιχεία «φωτιά» που έδωσε για τον κορονοϊό η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα για τη Βόρεια Ελλάδα. Εκεί, οι περισσότεροι ασθενείς με κορoνοϊό που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, είναι ανεμβολίαστοι.

covid-1.jpg

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας έδειξε σε γράφημα πως είναι η κατάσταση συγκεκριμένα στα νοσοκομεία της 3ης- 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης.

covid-2.jpg

Σε ό,τι αφορά στην 3η ΥΠΕ από τους 22 νοσηλευομενους με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου οι 18 (81,8%) είναι ανεμβολίαστοι και οι 4 (18,2%) εμβολιασμένοι. Αντίστοιχα στην 4η ΥΠΕ από τους 35 νοσηλευομενους με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου οι 27 (77,1%) είναι ανεμβολίαστοι και οι 8 είναι εμβολιασμένοι.

covid-3.jpg

Ίδια εικόνα παρουσιάζεται και στις υπόλοιπες κάρτες που παρουσίασε η Μίνα Γκάγκα με το κόκκινο χρώμα να εμφανίζει το μεγάλο ποσοστό των ανεμβολίαστων σε αυτές τις περιοχές.

Πληροφορίες από Έθνος – Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί