“Ραντεβού” και πάλι Αυγενάκη – Ανδρικάκη στα δικαστήρια τη Δευτέρα

Μια ακόμα δίκη, μετά από μήνυση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στον δημοσιογράφο και υπεύθυνο του Candiadoc, Αλ΄έκο Ανδρικάκη, έχει οριστεί για τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου. Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό μετά από έφεση του δημοσιογράφου στην πρωτόδικη απόφαση σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 μηνών για μια από τις 4 κατηγορίες συκοφαντικής δυσφήμισης για τις οποίες τον μήνυσε ο κ. Αυγενάκης, ενώ αθωώθηκε για τις άλλες τρεις. Η δίκη είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2019 και ο Α. Ανδρικάκης παρέστη στο δικαστήριο χωρίς νομική υποστήριξη, καθώς ο δικηγόρος του είχε άλλο δικαστήριο στα Χανιά την ίδια μέρα. Στο αίτημά του για αναβολή ώστε να έχει νομική υπεράσπιση, η πλευρά Αυγενάκη δε συμφώνησε κι έτσι η δίκη έγινε χωρίς νομικό παραστάτη υπεράσπισης.

Παρ’ όλα αυτά ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος αθωώθηκε για τις κατηγορίες που αφορούσαν στις αποκαλύψεις του Candia ότι ο κ. Αυγενάκης επιτέθηκε σφοδρά στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης και ανέδειξε την υπόθεση Ρίχτερ, επειδή το Τμήμα απέρριψε το μεταπτυχιακό του και μάλιστα με επιστολή του απαξίωνε την επιστημονική του κοινότητα. Αθωώθηκε επίσης για τα σχόλια που είχε κάνει ζητώντας δημόσιο απολογισμό για το “Διεθνές Χωριό Κρητικής Νεολαίας”, υπόθεση στην οποία πρωταγωνίστησε ο κ. Αυγενάκης ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Παγκόσμιας Νεολαίας Κρητών, καθώς το δικαστήριο δέχτηκε ότι ευλόγως ζήτησε τα στοιχεία της διαχείρισης της υπόθεσης αυτής.

Καταδικάστηκε σε 7 μήνες για το “κινηματογραφικό ρουσφέτι”, υπόθεση που αφορούσε στον πολυκινηματογράφο “Τάλως” και έγγραφο που είχε αποκαλυφθεί και φερόταν να έχει την υπογραφή Αυγενάκη, με πρόταση να αλλάξει ο νόμος και από περιοχή κατοικίας να γίνει επιχειρηματικής δράσης.

Τον ερχόμενο Φεβρουάριο ακολουθεί άλλο ένα δικαστήριο με τον κ. Αυγενάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί