Η ΝΔ προσπαθεί να δραπετεύσει από την εξεταστική για τις λίστες Πέτσα και τις δημοσκοπήσεις της OpinionPoll

Στην Ολομέλεια της Βουλής πηγαίνει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις λίστες Πέτσα και τις δημοσκοπήσεις της OpinionPoll. Η Διάσκεψη των Προέδρων όρισε η διεξαγωγή της συζήτησης και η λήψη απόφασης να διεξαχθεί την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου.

Δείτε επίσης: Στις 3 Νοεμβρίου στην Ολομέλεια η Εξεταστική για λίστες Πέτσα και OpinionPoll

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έγινε αποδεκτή από σύσσωμη την αντιπολίτευση, προκαλώντας έτσι νευρική κρίση στη Νέα Δημοκρατία. Και αυτό γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για να ελεγχθούν οι κατ’ επανάληψη πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με χρήματα των ίδιων των φορολογουμένων που αποτελούν και το αντικείμενο της χειραγώγησης.

Συγκεκριμένα, ζητά να εξεταστούν τα κριτήρια βάσει των οποίων δόθηκαν περί τα 42 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ, από τις λίστες Πέτσα 1 και 2, η αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος εμβολιαστική καμπάνια του υπουργείου Υγείας, η χρηματοδότηση της EnterpriseGreece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης, καθώς και η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας OpinionPoll, τα αποτελέσματα της οποίας έχει αρνηθεί να ελέγξει η κυβερνητική πλειοψηφία στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, παρά το αίτημα και τα ατράνταχτα σχετικά στοιχεία που προσκόμισε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ΝΔ  αναμένεται να προχωρήσει στη σύσταση και δεύτερης εξεταστικής επιτροπής με παρεμφερές θέμα, κάτι που θα πρόκειται για ωμή παραβίαση του Συντάγματος, πέραν της διαδικασίας που ορίζει το άρθρο 68, παρ 2 του Συντάγματος.

«Η θέση της ΝΔ είναι σαφής και συγκεκριμένη όπως τη διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Να συσταθεί διευρυμένη εξεταστική επιτροπή από το 2015 μέχρι σήμερα, με μία ουδέτερη διατύπωση χωρίς κανένα υπονοούμενο ώστε να ελεγχθεί η χρηματοδότηση στα μέσα και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων» επανέλαβαν και την Παρασκευή πηγές της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κρύψει τις ευθύνες του για τις λίστες Πέτσα πίσω από «ουδέτερες διατυπώσεις» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προσθέτει:

«Η Εξεταστική Επιτροπή θα στηθεί είτε ψηφίσει η ΝΔ είτε όχι.

Δεδομένου λοιπόν ότι η ΝΔ θα έχει την πλειοψηφία στην Επιτροπή και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι μετά τη σύστασή της αποδέχεται οποιαδήποτε πρόταση για χρονική διεύρυνση, τι είναι αυτό που φοβίζει τον κ. Μητσοτάκη και προσπαθεί να δραπετεύσει; Μήπως ότι η υπόθεση Κουρτς είναι παιδική χαρά μπροστά στα αίσχη που έχουν κάνει ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες με τις υπογραφές τους;

Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό: Θα σεβαστούν τη διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 68  παρ. 2 του νέου Συντάγματος που και οι ίδιοι ψήφισαν ή από τον πανικό τους θα ευτελίσουν και το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο;».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί