Όχι από την κυβέρνηση στην καταβολή κοινωνικού μερίσματος

Απέκλεισε το σενάριο να δοθεί κοινωνικό μέρισμα στους χαμηλοσυνταξιούχους ο Σκυλακάκης

Αντίθετη στην καταβολή κοινωνικού μερίσματος στους πιο αδύναμους εμφανίζεται η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά το σκληρό ταξικό πρόσημο της πολιτικής της. Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης παρέθεσε δε το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη αλλά ανάκαμψη.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον Alpha Fm και ερωτηθείς κατά πόσο η κυβέρνηση θα δώσει έκτακτη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους, απάντησε:

«Έχουμε ανάκαμψη, όχι ανάπτυξη. Θα επανέλθουμε στο ΑΕΠ του 2019 το 2022. Αυτό κάνει μεγάλη διαφορά. Έχουμε υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα πάνω από 40% σε σχέση με την προηγούμενη φάση. Είμαστε σε χειρότερη θέση σε σχέση με πριν την πανδημία».

Με αυτόν τον τρόπο ο Θεόδωρος Σκυλακάκης έβαλε φρένα στα σενάρια και τις διαρροές που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ημέρες και έκαναν λόγο για καταβολή μερίσματος τα Χριστούγεννα σε χαμηλοσυνταξιούχους και συγκεκριμένα σε όσους εισπράττουν κάτω από 1.000 ευρώ από κύρια και επικουρική σύνταξη.

Υπενθυμίζεται ότι και πέρυσι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξαγγείλει από το βήμα της Βουλής (12.11.2020) τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Λίγες ημέρες αργότερα όμως οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Σταϊκούρας και Εργασίας Γ. Βρούτσης έβαλαν «ταφόπλακα» στην οικονομική ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να γίνουν αιτήσεις, καθώς δεν υπάρχει μέρισμα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί