Οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Ν. Ανδρουλάκης: 20.000 υπογραφές – Αν. Λοβέρδος 14.200 – Π. Χρηστίδης: 7.000 – Π. Γερουλάνος 6.245. Τον Γ. Παπανδρέου στηρίζουν και 80 μέλη της Κ. Επιτροπής.

Εξέπνευσε η προθεσμία που είχαν οι υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής να καταθέσουν στην Επιτροπή Καταστατικού του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ) τις υπογραφές που συγκέντρωσαν ώστε να είναι έγκυρη η υποψηφιότητά τους.

Ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τους 7.000 που στηρίζουν με την υπογραφή τους την υποψηφιότητα του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής εξέδωσε ο Παύλος Χρηστίδης, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος συγκέντρωσε 6.245 υπογραφές. Την προηγούμενη εβδομάδα και Ανδρέας Λοβέρδος είχε ανακοινώσει ότι έχει συγκεντρώσει πάνω από 14.000 υπογραφές ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει συγκεντρώσει 20.000.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου(σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Παπανδρέου έχει καταθέσει στην επιτροπή περίπου 80 υπογραφές από την Κεντρική Επιτροπή) και την απόσυρση του Βασίλη Κεγκέρογλου από την κούρσα (είχε συγκεντρώσει 6.837 υπογραφές), έξι είναι οι υποψήφιοι που αναμένουν απόψε την απόφαση της Επιτροπής Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής (ΕΔΕΚΑΠ): Γιώργος Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Παύλος Χρηστίδης, Χάρης Καστανίδης. Για να συμμετάσχει κάποιος στην εκλογική διαδικασία, που έχει προγραμματιστεί για τις 5 και 12 (β’ γύρος) Δεκεμβρίου, έπρεπε να έχει τουλάχιστον 5.000 υπογραφές.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Οι υποψήφιοι στις ανακοινώσεις τους που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα αναφέρουν τα εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Κατέθεσα σήμερα, μαζί με 20.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του Κινήματός μας. 
Πιστεύω βαθιά ότι η ανανέωση είναι όχι μόνο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα, αλλά και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας.

Σέβομαι όλους τους συνυποψήφιους μου, όμως η εκλογή νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματος. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας.

Το ζητούμενο σήμερα είναι η ενότητα, η διεύρυνση και η πολιτική αυτονομία της παράταξης. Για να μεγαλώσει, να δυναμώσει και να μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας. Να δώσει φωνή σε όσους δεν ακούγονται και ελπίδα σε όσους δεν ονειρεύονται. 

Τώρα είναι η ώρα της δικής μας πολιτικής αντεπίθεσης.

Όχι μόνο με τη δύναμη της ιστορίας και των αναμνήσεων, αλλά κυρίως με την προοπτική για την επόμενη μέρα. Με μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική πρόταση για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Την βιώσιμη ανάπτυξη. Την εργασιακή ανασφάλεια. Την κλιματική αλλαγή. Το δημογραφικό. Την ενίσχυση του κράτους δικαίου και των ατομικών δικαιωμάτων.

Στο προσκλητήριο για το αύριο της παράταξης ζητώ τη στήριξή σας. Τώρα είναι η ώρα να σπάσουμε τις επετηρίδες και όσα κρατάνε την παράταξη καθηλωμένη.
Η δύναμη του Κινήματός μας είμαστε τα μέλη, οι φίλοι και τα στελέχη που το κρατήσαμε όρθιο στις πιο δύσκολες στιγμές του. Αν εμείς ενώσουμε δυνάμεις, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αναγέννηση του. 

Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Κοιτάζοντας μπροστά!»

Παύλος Χρηστίδης

Παύλος ΧρηστίδηςΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI

«7000 τιμητικές υπογραφές.

Ένα ευχαριστώ είναι λίγο.

»Η υποψηφιότητα μου θέλει να εκφράσει τις αγωνίες των Ελλήνων και ειδικά της νέας γενιάς της πατρίδας μας:

– για κοινωνική δικαιοσύνη

– για ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση και την εργασία

– για καλύτερες συνθήκες και καλύτερους μισθούς όπως αρμόζει στην πιο καταρτισμένη γενια

– για να σταματήσουμε να είμαστε η πρώτη μεταπολεμική γενιά που ζει χειρότερα απ’ τους γονείς τους.

»Οι λαοί της Ευρώπης αλλά και ο Ελληνικός λαός έχουν πλέον συνειδητοποιήσει μετά από μια πολύ δυσκολη δεκαετία ότι μόνο η επαναφορά της σοσιαλδημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί την προοδευτική κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανασυγκρότηση.

»Restart για την μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη με οραμα και σχεδιο απέναντι στη συντήρηση. Για να κάνουμε τα όνειρα μας πράξη. Είναι στο χερι μας».

Παύλος Γερουλάνος

Ο Παύλος ΓερουλάνοςEUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

«Φίλες και φίλοι, κατέθεσα απόψε στην επιτροπή εκλογικής διαδικασίας (ΕΔΕΚΑΠ), 6.245 υπογραφές πολιτών από όλη τη χώρα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Πολίτες, που θέλουν να δουν την προοδευτική παράταξη να γίνεται ξανά δύναμη ελπίδας.

Μπροστά μας έχουμε σχεδόν 2 μήνες για να μιλήσουμε με όσες περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες μπορούμε, για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, να ανταλλάξουμε ιδέες, να ακούσουμε και να καταγράψουμε τις προσδοκίες, τις αγωνίες και τις ελπίδες τους.

Στον δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή, για μια κοινωνία ανοιχτή, για μια οικονομία παραγωγική, όλες και όλοι, έχουν λόγο και ρόλο. Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί