«Κακο-σκηνοθετημένη αυτοκτονία»: Για 5η φορά αναβλήθηκε η δίκη του 52χρονου για τον θάνατο της γυναίκας του

Για πέμπτη φορά αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη, η οποία είχε βρεθεί νεκρή με τραύματα από πυροβόλο όπλο, στο σπίτι του ζευγαριού, στο Κολυμπάρι.

Δείτε επίσης: «Καραμπινάτη γυναικοκτονία που παρουσιάστηκε ως αυτοκτονία»: Μαρτυρία για 47χρονη που βρέθηκε νεκρή στην Κρήτη

Ο κατηγορούμενος δια του συνηγόρου του δήλωσε πως έχει έρθει σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού ενώ έχει παρουσιάσει και κάποια ήπια συμπτώματα και του έχει δοθεί προφορική οδηγία από τον ΕΟΔΥ να παραμείνει σπίτι. Κατόπιν αιτήματος του Δικαστηρίου, παρουσιάστηκε και μάρτυρας που επιβεβαίωσε τα παραπάνω.

Στο μεταξύ, δικαίωση ζητά η οικογένεια της 47χρονης που κάνει λόγο για «τεράστια δικαστική πλάνη» ως προς την πρωτόδικη απόφαση, με την οποία ο 52χρονος απαλλάχθηκε από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, καθώς το Δικαστήριο δέχτηκε ότι η γυναίκα αυτοκτόνησε.

Ωστόσο, επειδή η απόφαση πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία (4 – 3) και μάλιστα οι Δικαστές είχαν προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου, ασκήθηκε Εισαγγελική Έφεση, η οποία επρόκειτο σήμερα να εκδικαστεί ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Κρήτης, στα Χανιά.

«Η διαδικασία στο πρωτόδικο δικαστήριο στο πρωτόδικο δικαστήριο ήταν σοκαριστική. Δεν μπορεί κάποιος να διανοηθεί ότι συμβαίνουν αυτά σε μία χώρα της Ε.Ε» τόνισε ο ξάδερφος του θύματος,  Εμμανουήλ Αθανασίου:

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια τεράστια δικαστική πλάνη και θέλουμε επιτέλους να λάμψει η αλήθεια. Αυτή την γυναίκα την σάπισαν στο ξύλο, βρήκε τραγικό θάνατο. Πρέπει να λάμψει η αλήθεια. Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να αυτοκτονεί αφού έχει σαπίσει πρώτα τον εαυτό του στο ξύλο» σημείωσε.

«Είναι μια σκηνοθετημένη αυτοκτονία. Η σκηνοθεσία είναι κακή και ο σκηνοθέτης άχρηστος. Αυτό φαίνεται από την σκηνή του εγκλήματος. Έχουμε φτάσει πέντε χρόνια μετά να μιλάμε για τα αυτονόητα»

Από τη μεριά της, η δικηγόρος πολιτικής αγωγής, Κλειώ Παπαπαντολέων τόνισε πως «η οικογένεια ζητά αυτή τη στιγμή να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Δεν είναι εικασίες, όλα τα ευρήματα οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση».

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί