Επίθεση με βιτριόλι: Καταπέλτης ο Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της κατηγορουμένης για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Την ενοχή της κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας.

Ο εισαγγελέας απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης και σημείωσε ότι η ίδια κατά την απολογία της ζήτησε δεύτερη ευκαιρία την οποία όμως δεν έδωσε στην Ιωάννα.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως από την ποσότητα του υγρού που έριξε στο θύμα προκύπτει ότι ήθελε να τη σκοτώσει και όχι να την τραυματίσει ή να την τρομάξει όπως είχε πει.

«Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε. Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για τα απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόδου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά» ανέφερε ο εισαγγελέας.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ποταπά κίνητρα και για μια γυναίκα που επιτέθηκε με «ανθρωποκτόνο εγωισμό».

«Την παραμονή η κατηγορούμενη μετέβη στο σημείο αποφασισμένη για να επιτεθεί με το βιτριόλι στην Ιωάννα. Για λόγο που δεν κατέστη εφικτό, προφανώς επειδή η ίδια δεν έκρινε κατάλληλες της συνθήκες, δεν προχώρησε στην επίθεση. Ο ισχυρισμός της ότι σκέφτηκε πως θα έκανε κάτι κακό, κρίνεται ως αναληθής. Ποτέ δεν σκέφτηκε να υπαναχωρήσει από την πράξη, απλώς δεν μπόρεσε να το κάνει εκείνη την ημέρα».

Κατά την αγόρευση του επικαλέστηκε και την άδεια που ζήτησε από τη δουλεία της για την επόμενη ημέρα, αμέσως μετά την αποχώρηση της από το σημείο.

Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν την ημέρα της επίθεσης κάνοντας λόγο για την ημέρα που άλλαξε τη ζωή της Ιωάννας είπε: «Εκείνη την ημέρα κρατούσε μαζί της δοχείο, με μεγάλο στόμιο, στο οποίο έχει ένα λίτρο θειικού οξέος σε μεγάλη πυκνότητα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΔΕΕ. Η κατηγορούμενη κρύφτηκε και παραφύλαγε στον υπόγειο χώρο σαν τον καλύτερο θηρευτή της φύσης. Η Ιωάννα εισήλθε στο ισόγειο και ανάμενε τον ανελκυστήρα βυθισμένη, δυστυχώς για την ίδια, στις σκέψεις της. Η κατηγορούμενη ενεργώντας υποδειγματικά σαν τον καλύτερο και ικανότερο της φύσης θηρευτή, ανέβηκε 17 σκαλιά» είπε και πρόσθεσε:

«Στάθηκε μπροστά στη σκυφτή Ιωάννα, εκείνη σήκωσε βυθισμένη στις σκέψεις της, την κοίταξε στα μάτια, εμφορούμενη από κίνητρα ποταπά, με ηθική μικρότητα, διακείμενη εχθρικά και εκδικητικά και διακατέχομενη από ανθρωποκτόνο εγωισμό περιέλουσε την παθούσα με όλη την ποσότητα του φονικού χημικού υγρου στοχεύοντας κυρίως το πρόσωπο της και έφυγε τρέχοντας. Στις 09.55 ήταν το λεπτό που άλλαξε όλη της ζωή της Ιωάννας».

Αξίζει να σημειωθεί πως το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο με συγγενείς και φίλους της Ιωάννας να ξεσπούν σε κλάματα όταν ο εισαγγελέας αναφέρθηκε σε «ανθρωποκτόνο εγωισμό».

Αμέσως μετά ο εισαγγελέας έδειξε φωτογραφίες από τα ρούχα της Ιωάννας μετά την επίθεση και με σπασμένη φωνή ανέφερε: «Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοια εικόνα, ούτε σε κουρέλια».

Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι η Ιωάννα θα μπορούσε να έχει πεθάνει από την επίθεση αυτή. «Η παθούσα θα μπορούσε να έχει καταλήξει συνέπεια πέντε παραγόντων. Του ολιγαιμικού σοκ, της καύσης των αεριοφόρων οδών, της θανατηφόρας δόσης που ορίζεται στα 10ml ενώ εδώ η ποσότητα ήταν τουλάχιστον 1 λίτρο, της διαβρωτικής δράσης του οξέως το οποίο αν δεν είχε ξεπλύνει άμεσα θα μπορούσε να είχε προχωρήσει βαθύτερα, αλλά και συνεπεία των λοιμώξεων» ανέφερε ο εισαγγελέας καταλήγοντας ότι «η Ιωάννα απέφυγε το μοιραίο για λόγους ανεξάρτητους από τη θέληση της κατηγορούμενης».

Ο εισαγγελέας περιγράφοντας τις μόνιμες βλάβες που υπέστη η Ιωάννα είπε στους δικαστές: «Δεν θυμάμαι ποιες να απαριθμήσω πρώτες από τις τόσες που ακούσαμε.»

Καταλήγοντας ο εισαγγελέας ανέφερε: «Συντρέχουν όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Δεν απώθησε από τη συνείδηση της την σκέψη. Ήταν σε θέση να προβλέψει και προέβλεψε την πιθανότητα θανάτου της παθούσας. Υπέρ της εκδοχής του αποτελέσματος του ανθρωποκτόνου δόλου της κατηγορούμενης συνηγορεί η επιλογή του μέσου επίθεσης, η ποσότητα του υγρού, η εγγύτητα και η ορμή της επίθεσης, αλλά και πως τίποτα από το 2019 δεν την είχε πτοήσει γιατί ήθελε με κάθε τρόπο να εξολοθρεύσει την Ιωάννα. Τέλος η μεθοδικότητα του σχεδίου της, η συστηματική παρακολούθηση, η πρόβα της επίθεσης», είπε ο εισαγγελέας καταλήγοντας: «Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε. Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για τα απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόδου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Επίθεση με βιτριόλι: Καταπέλτης ο Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της κατηγορουμένης για απόπειρα ανθρωποκτονίας”

  1. να μπει στο ήσυχο

    Μπλέκεις σε ένα μικρό καβγά και σε αρπάζει αστυνομία και ψυχίατρος και σε βάζουν στο “ήσυχο”. Και αυτή έκανε τέτοια πράξη και συζητάνε τι πρέπει να κάνουν… Να την κλείσουν ισόβια στο τρελοκομείο. Όλα τα κοριτσάκια μαθαίνουμε να μισούμε τις άλλες γυναίκες πριν ακόμα μάθουμε να μιλάμε και να περπατάμε, αλλά για να κάνει τέτοια πράξη είναι βαριά άρρωστη και επικίνδυνη. Πρέπει να είναι ψυχίατρος κάποιος για να το κρίνει;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί