Σωτήρης Τσιόδρας: Οι έκτακτες ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς

Για την εξαιρετική αποτελεσματικότητα των εμβολίων μίλησε ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας σχετικά με την σοβαρή νόσο για όλες τις ηλικίες με μεγαλύτερο όφελος για τους ηλικιωμένους.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας παρουσίασε αναλυτικά τα αποτελέσματα μιας ανάλυσης δεδομένων για την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών και ανέφερε «οτι με βάση τα δεδομένα της έρευνας υπολογίζεται πως με τον εμβολιασμό στη χώρα μας έχουμε αποφύγει μέχρι τις 11 Οκτωβρίου περίπου 8.400 θανάτους. Σχετικα με τις ΜΕΘ και τις διασωληνώσεις αντίστοιχα μαθηματικά δεδομένα εκτιμούν οτι με τον εμβολιασμό στη χώρα μας έχουμε αποφύγει περίπου 5.560 εισαγωγές σε ΜΕΘ και 5.530 διασωληνώσεις».

Όπως εξήγησε, η μελέτη έγινε από την ανάγκη να έχει η χώρα μας τα δικά της δεδομένα αποτελεσματικότητας των εμβολίων και κάποιες επιστημονικές παρατηρήσεις που οδηγούν σε παρερμενείες.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι όσο αυξάνεται η εμβολιαστική κάλυψη εμφανίζονται κρούσματα και σε εμβολιασμένους, τονίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει πως τα εμβόλια δεν δουλεύουν και δεν είναι αποτελεσματικά. Ο κίνδυνος σε εμβολιασμένους να νοσήσουν από τους ανεμβολίαστους μειώνεται κατά 11 φορές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί