Κρήτη: Ο απόστρατος αξιωματικός και ο ρόλος του στην εγκληματική οργάνωση διακίνησης όπλων

Έξι μήνες κράτησε η επιχείρηση του τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας όπλων στα Χανιά.

Δειτε: Κρήτη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για όπλα – Έρευνες σε κατάστημα οπλισμού (Φωτο)

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση εμπορίας όπλων στην Κρήτη – 7 συλλήψεις, κατασχέθηκαν δεκάδες όπλα

Οι πληροφορίες έφτασαν στην ΕΛ.ΑΣ τον περασμένο Απρίλιο. Στην αρχή κατηγορήθηκαν τρία άτομα τα οποία φέρονταν να διακινούσαν παράνομα πυρομαχικά και όπλα σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Τα πρώτα στοιχεία επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη τουλάχιστον από τρία άτομα τα οποία διακινούσαν όπλα, και φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του zarpanews.gr η εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση του τμήματος αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος, της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Χανίων καθώς και ανδρών της ΟΠΚΕ Ηρακλείου – Ρεθύμνου και του ΤΑΕ (τμήμα αστυνομικών επιχειρήσεων) Χανίων συνελήφθησαν 7 μέλη του κυκλώματος ενώ εντοπίστηκαν και τρία εξοπλισμένα παράνομα εργαστήρια όπλων σε περιοχές των δήμων Αποκορώνου, Καντάνου-Σελίνου και Κισσάμου και στο κέντρο των Χανίων.

Πως ενεργούσαν οι δράστες

Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν μεταξύ τους κωδικές ονομασίες προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το όπλο το έλεγαν “μηχανάκι” και τις σφαίρες “φαγητό” ή “καύσιμα”.

Όπως υποστηρίζουν αστυνομικοί κύκλοι, οι εμπλεκόμενοι, τουλάχιστον οι βασικοί, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με τα τρία παράνομα εργαστήρια οπλισμού που εντόπισαν οι Αρχές, δύο στην πόλη των Χανίων και ένα στην Κίσσαμο, πέραν από τα όπλα που εμπορεύονταν, ήταν σε θέση να κάνουν… θαύματα.

Εκτός από τα όπλα που εμπορεύονταν, οι δράστες έβρισκαν παλιά και άχρηστα όπλα και τα μετέτρεπαν σε όπλα της “κούτας” ή μετέτρεπαν σε κανονικά όπλα ρέπλικες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρώτος από τα μέλη της οργάνωσης που συνελήφθη πραγματοποιούσε παράνομα εργασίες συναρμολόγησης, επισκευής, βαψίματος κ.α. όπλων καθώς κατείχε γνώσεις οπλοτεχνικής, έχοντας εξασφαλίσει μάλιστα και παράνομο ειδικό χώρο.

Όπως προέκυψε είχε αναπτύξει μεγάλο πελατολόγιο, ενώ εκτελούσε και χρέη μεσάζοντα για εμπορία όπλων και φυσιγγίων μεταξύ τρίτων.

Ο “πυρήνας” φέρεται να είναι ένας 57χρονος απόστρατος, ο οποίος διατηρεί οπλοπωλείο στα Χανιά και μάλιστα στο όνομα της συζύγου του.

Στο υπόγειο του καταστήματος βρέθηκε ένα παράνομο εργαστήριο όπλων, πλήρως εξοπλισμένο, ενώ σε διαφορετικό δωμάτιο, και πάλι στο υπόγειο, εντοπίστηκε οπλισμός που εκτιμάται ότι είναι παράνομος.

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., συνεργαζόταν με έναν άλλο οπλουργό, όπου είναι ο τρίτος, για την επισκευή των όπλων, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος.

Εκτός από τους τρεις αυτούς συλληφθέντες, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ακόμα δύο άτομα, τα οποία έκαναν τα “κονέ” για την πώληση των όπλων, στον γιο του ενός συλληφθέντα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες κατά την επιχείρηση των αστυνομικών προσπάθησε να φύγει παίρνοντας μαζί του κάποια όπλα καθώς και στην σύζυγο του δεύτερου συλληφθέντα, στο όνομα της οποίας ήταν τα δύο καταστήματα όπλων.

Τα “κρυφά εργαστήρια” 

Καθένας από αυτούς, φέρεται να είχε από ένα παράνομο κρυφό εργαστήριο που έκανε τις μετατροπές στα όπλα.

Η επιχείρηση μάλιστα της ΕΛ.ΑΣ., έγινε σε αυτά τα εργαστήρια όπου εντοπίστηκαν 34.000 ευρώ, 31 πολεμικά όπλα, 34 πιστόλια και περίστροφα, 13.000 φυσίγγια, 14 κάννες κυνηγετικών όπλων, 45 κορμοί κυνηγετικών όπλων, 4 σιγαστήρες και 70 γεμιστήρες.

Τα όπλα επέλεγαν να τα κρύβουν μακριά από τα σπίτια τους και μάλιστα κάποιες από τις κρυψώνες τους ήταν μέσα στην ύπαιθρο, ή ακόμα και σε βαρέλια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί