Χ. Μαμουλάκης: Πλήγμα για νοικοκυριά, αγρότες και εμπόρους οι κυβερνητικές αλλαγές στις λαϊκές αγορές

Η τοποθέτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής

Αναδεικνύοντας τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ για τις λαϊκές αγορές, πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη, στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σχετικού σχεδίου νόμου.

Ο Χάρης Μαμουλάκης έκανε μια σύντομη ιστορική αναφορά στον θεσμό των λαϊκών αγορών και στις παρεμβάσεις που η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει, με στόχο τον καθορισμό ολοκληρωμένου πλαισίου όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας των υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, τονίζοντας: «Οι δραστηριότητες υπαίθριου εμπορίου αποτελούν σημαντικό παράγοντα της ευρύτερης λειτουργίας του εμπορίου στη χώρα μας, καθώς περιλαμβάνουν σειρά δράσεων που σχετίζονται τόσο με τη διάθεση προϊόντων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της οικονομίας, όσο και την εύκολη πρόσβαση των καταναλωτών σε αυτά.».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης, καθώς και του κύματος ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής, συνθήκες που προοιωνίζουν έναν δύσκολο χειμώνα για τους καταναλωτές. «Οι επιπτώσεις για αγρότες, παραγωγούς, επαγγελματίες, αλλά και για τα νοικοκυριά χαμηλότερου εισοδήματος είναι δυσβάσταχτες. Με αυτό το σχέδιο νόμου, πώς θα ενισχυθεί το εισόδημα του παραγωγού; Με ποιο τρόπο θα βοηθήσετε τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα να αντιμετωπίσουν τις ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής; Πώς βοηθάτε τους παραγωγούς; Μέσω της κατάργησης της απρόσκοπτης προσέλευσής τους στις λαϊκές αγορές; Μέσω του πρόσθετου κόστους που επιφέρει η καταχώρηση στοιχείων στην πλατφόρμα e-katanalotis; Μέσω των ποινών τιμωρητικού χαρακτήρα που επιφέρουν απώλεια της άδειας; Μέσω της σύνδεσης της άδειας λαϊκής με τη θέση; Που αποσκοπεί η μετατροπή Παραγωγικών Αδειών σε Επαγγελματικές; Πώς θα βοηθήσει την αγροτική παραγωγή της χώρας μας; Πώς ενισχύεται ο ανταγωνισμός προς όφελός των καταναλωτών;» αναρωτήθηκε ο Χάρης Μαμουλάκης, καταλήγοντας: «Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να μην επιβιώσουν οι μικρομεσαίοι και οι φτωχοί να καταστούν φτωχότεροι.».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί