ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Νικολάου: Κανένας εφησυχασμός για την Κολοκύθα

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Νικολάου για την σημασία της Κολοκύθας, εν αναμονή της πρότασης του ΚΑΣ και την απόφαση του Υπουργείου, μετά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού- Αθλητισμού.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Νικολάου αναφέρει:

Εν αναμονή της πρότασης του ΚΑΣ και την απόφαση του Υπουργείου, μετά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού- Αθλητισμού στην Κολοκύθα, για την σημασία της περιοχής από αρχαιολογικής άποψης, δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός.

Ο αποχαρακτηρισμός που ζητά η εταιρία «Ξενοδοχεία Κρήτης Α.Ε» για την ιδιοκτησία της, από Α σε Β Αρχαιολογική Ζώνη, ένα σκοπό έχει. Την αδειοδότηση δόμησης στην Κολοκύθα. Μια τέτοια απόφαση  θα φέρει ένα ντόμινο εξελίξεων με προσφυγές από ιδιοκτήτες που θα ζητούν τον αποχαρακτηρισμό των ιδιοκτησιών τους. 

Το Τοπικό Συμβούλιο της Ελούντας προς τιμή του τάχθηκε κατά του αποχαρακτηρισμού και ζητά να μην αλλάξει το ισχύον καθεστώς στην Κολοκύθα. Ενώ και η πλειοψηφία των κατοίκων είναι αντίθετοι στην δόμηση της.

Ελάχιστα πια είναι τα μέρη που δεν έχουν «αξιοποιηθεί» στην περιοχή μας και ακόμη πιο λίγα τα παρθένα και με αρχαιολογική σημασία. Η Κολοκύθα είναι ένα από αυτά που θεωρούσαμε προστατευμένο από αυτήν την «αξιοποίηση» που φέρνει «ανάπτυξη» και οικονομικό κέρδος σε λίγους.  Η Κολοκύθα είναι σαν την κότα που γεννά “χρυσά” αυγά, καθώς με την φυσική ομορφιά της κάνει το τοπίο της Ελούντας μοναδικό, και κάποιοι αδίστακτοι θέλουν να την σκοτώσουν για να τα πάρουν με τη μία. Το επιχείρημα των θέσεων εργασίας, που χρησιμοποιείται, μοιάζει αστείο αν σκεφτεί κανείς τους μισθούς και τις συνθήκες γαλέρας που ισχύουν για τους πιο πολλούς.

Σε μια εποχή που το κυνήγι του κέρδους έχει πάρει εγκληματικές διαστάσεις και το περιβάλλον γίνεται θυσία στο βωμό της “ανάπτυξης” η ευαισθητοποίηση και  επαγρύπνηση είναι ένα ζητούμενο για να μην πούμε “Αποχαιρέτα την  Αλεξάνδρεια που χάνεις…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί