Οι Τούρκοι αποφάσισαν να διεκδικήσουν ακόμη και την κυριότητα της δόνησης στην Κάρπαθο

Το Anadolu χαρακτήρισε την δόνηση εντός της «μεσογειακής περιοχής» της Τουρκίας – Το επίκεντρο βρίσκεται σε διεθνή ύδατα με εγγύτερη χερσαία περιοχή την Κάρπαθο

Με ανάρτησή του το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu κάνει λόγο την Τρίτη για «σεισμική δόνηση 6 μονάδων που ταρακούνησε την “μεσογειακή περιοχή” της Τουρκίας», αποδίδοντας την ανακοίνωση στην Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Συνθηκών της χώρας. 

Συγκεκριμένα, ως σημείο αναφοράς για να προσδιοριστεί το επίκεντρο αναφέρεται το Κας, δηλαδή το τουρκικό λιμάνι απέναντι από το Καστελλόριζο. Και αυτό παρότι το επίκεντρο απέχει μόλις… 189 χλμ. από το Κας, ενώ σε σχέση με την Κάρπαθο 128 χλμ. Πόσο μάλλον που βρίσκεται σε διεθνή ύδατα και σε περιοχή που κατά το Διεθνές Δίκαιο αποδίδεται στην ελληνική πλευρά για οικονομική εκμετάλλευση, εφόσον ανακηρυχθεί ΑΟΖ.

Κάπως έτσι, μετά το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο και την «μισή» συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για ΑΟΖ, φαίνεται ότι και οι σεισμολόγοι μπορεί στο μέλλον να γίνουν εργαλείο πολιτικής εκμετάλλευσης….

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί