Τραγωδία στο Μάτι: Ποινική δίωξη στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστική, Βασίλη Ματθαιόπουλου, για τα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος της  παράβασης καθήκοντος και απόπειρας παράνομης βίας.

Είχε προηγηθεί μήνυση που είχε υποβάλει ο πραγματογνώμονας για την τραγωδία στο Μάτι, Δημήτρης Λιότσιος σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστική Βασίλη Ματθαιόπουλου

Ο Λιότσιος είχε καταγγείλει ότι είχε δεχτεί πιέσεις προκειμένου να συγκαλύψει τους υπεύθυνους για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο εισαγγελέας Γιώργος Πρωτοδικών, Γιώργος Πολυκράτης πρότεινε προς το Δικαστικό Συμβούλιο την παραπομπή 27 ατόμων σε δίκη για την τραγωδία στο Μάτι.

 Μεταξύ αυτών ο σημερινός αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης τον οποίο αναβάθμισε και τοποθέτησε στη θέση του αρχηγού της Πυροσβεστικής η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η πρώην Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, οι υποστράτηγοι που επίσης αναβάθμισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και παραμένουν στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Χρήστος Λάμπρης και Χαράλαμπος Χιώνης κτλ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί