Κρήτη: Γονείς καταγγέλλουν νηπιαγωγό για αναχρονιστικές, αντιεκπαιδευτικές και επικίνδυνες τακτικές

Μια ιδιαίτερα συγκρουσιακή συνθήκη έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες στο 1ο Νηπιαγωγείο Γραμβούσας, στην Κίσσαμο, μεταξύ των γονέων και της εκπαιδευτικού, με αποτέλεσμα οι πρώτοι να κρατούν εδώ και μία εβδομάδα τα παιδιά τους στο σπίτι, καταγγέλλοντας αναχρονιστικές, αντιεκπαιδευτικές και επικίνδυνες τακτικές από μέρους της.

Το πρόβλημα είναι σε γνώση της διεύθυνσης α’ βάθμιας εκπαίδευσης, καθώς οι γονείς έχουν καταθέσει πολυσέλιδη καταγγελία, στην οποία η κάθε οικογένεια ξεχωριστά εξιστορεί με λεπτομέρειες γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων που έχουν μεταφέρει οι μικροί μαθητές και αφορούν τη σχολική ζωή (Τιμωρίες, φωνές, προσβολές, απειλές από την νηπιαγωγό προς τα παιδιά). Περιγράφονται ακόμη οι συνέπειες των συμπεριφορών αυτών στα ίδια τα παιδιά που περιλαμβάνουν ξεσπάσματα θυμού, φόβο, στρες, διαταραχές ύπνου και διαταραχές ομιλίας. Οι καταγγελίες σημειώνεται ότι αφορούν περισσότερα από 15 παιδιά προνηπίου – νηπίου.

«Εμείς ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα με καμία εκπαιδευτικό. Ίσα-ίσα που τα τελευταία 4-5 χρόνια υπάρχει μια στενή συνεργασία πολιτιστικού συλλόγου – γονέων και εκπαιδευτικών και έχουμε καταφέρει να αναβαθμίσουμε το νηπιαγωγείο, με ζωγραφιές, με γκαζόν και με λοιπές δράσεις» σημειώνει στο zarpanews.gr ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, Ξενοφών Ξηρουχάκης. Όπως μας μεταφέρει, η απόφαση των γονέων να μην ξαναστείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μέχρι να αντικατασταθεί η νηπιαγωγός έχει την στήριξη όλων των τοπικών φορέων.

Μιλώντας στο zarpanews.gr γονείς μαθητών του νηπιαγωγείου εξηγούν ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν από την αρχή της χρονιάς ωστόσο οι ίδιοι δεν τα σπουδαιολόγησαν και περνώντας ο καιρός η κατάσταση αντί να διορθωθεί, εκτροχιάστηκε. 

Την Παρασκευή έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο, στην οποία παρευρέθηκε ο δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Κισάμου Γιώργος Χαχλάκης, ο πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Κισάμου Θεόδωρος Τουλουπάκης καθώς και φορείς της περιοχής και αρκετοί γονείς. Μάλιστα ο κ. Μυλωνάκης έχει ζητήσει προσωπικά από την προϊσταμένη της διεύθυνσης α΄βαθμιας την απομάκρυνση της εκπαιδευτικού.

Από τη μεριά της α’βαθμιας επισημαίνεται ότι τηρείται η νόμιμη διαδικασία με όλα τα προβλεπόμενα.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί