ΚΙΝΑΛ: Οι πρωτοβουλίες Παπανδρέου και οι συναντήσεις με Γερουλάνο, Χρηστίδη

Έντονες είναι οι εσωκομματικές διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής, με ζυμώσεις στο παρασκήνιο και συναντήσεις στο προσκήνιο, μετά την πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με στόχο όπως επισημαίνει το γραφείο Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου, μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία για τη μεγάλη και προοδευτική παράταξη προς τις εσωτερικές εκλογές.

Ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε ήδη με τον γραμματέα του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Μανώλη Χριστοδουλάκη και μίλησε χθες το βράδυ, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Βασίλη Κεγκέρογλου και τον Χάρη Καστανίδη, από το περιβάλλον του οποίου ξεκαθαρίζεται ότι παραμένει σταθερός στην διεκδίκηση της ηγεσίας. 

Νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε διαδοχικά στο γραφείο του με τον Παύλο Γερουλάνο και τον Παύλο Χρηστίδη.

Εξερχόμενος, ο κ. Γερουλάνος δήλωσε πως «θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα» και σημείωσε ότι το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης

Από την πλευρά του ο κ. Χρηστίδης είπε πως «είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση». Τόνισε και εκείνος ότι πρέπει να διασφαλιστεί η ενότητα της παράταξης και των διαδικασιών. Οι δυο άντρες επικοινώνησαν τηλεφωνικά και χθες.

Δεν έχει ακόμη καθοριστεί συνάντηση ή επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς και οι δύο είναι σε περιοδείες εκτός Αθηνών. Πιθανόν να γίνουν το απόγευμα είτε τηλεφωνικά είτε με τηλεδιάσκεψη.

Η πρωτοβουλία αυτή πάντως που εκδηλώθηκε χθες από τον κ. Παπανδρέου έρχεται, ενώ είχε προηγηθεί έντονη φημολογία πως δέχεται πιέσεις για να διεκδικήσει ο ίδιος την ηγεσία του κόμματος. 

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται ενωτικός και ο άνθρωπος που μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή πορεία προς τις εκλογές, τη στιγμή που η απουσία της κ. Γεννηματά είναι ήδη ηχηρή. 

Σημειώνεται ότι για την πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου έχει ήδη ενημερωθεί η κ. Γεννηματά, όπως ανακοίνωσε και το γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού. 

Από τη Χαλκίδα πάντως, όπου μίλησε χθες βράδυ ο Ανδρέας Λοβέρδος, κάλεσε τους πρώην αρχηγούς της παράταξης (Παπανδρέου, Βενιζέλο, Σημίτη) να εγγυηθούν την ενότητα του κόμματος. Διαμήνυσε μάλιστα ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω και ότι έχει την πεποίθηση ότι θα βγει νικητής στις εκλογές για την προεδρία του κόμματος στις 5 Δεκεμβρίου. 

O Βασίλης Κερκέρογλου που επίσης θα συναντηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου δήλωσε στην ΕΡΤ ότι όπως η απόσυρση της υποψηφιότητας της κ. Γεννηματά δημιούργησε νέα δεδομένα, έτσι και μια τυχόν ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου θα δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης δηλώνει ότι συνεχίζει την πορεία προς την κοινωνία με στόχο τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί