Συνάντηση υποδοχής και ενημέρωσης πρωτοετών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Στις 14 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:30, στο Αμφιθέατρο “Δημήτρης  Εμμανουήλ” της Ιατρικής Σχολής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση υποδοχής και  ενημέρωσης των πρωτοετών φοιτητών του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022. 

Ο Κοσμήτορας της Σχολής, Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Γεώργιος Εμμ.  Κοχιαδάκης, με ιδιαίτερη χαρά καλωσόρισε τους πρωτοετείς φοιτητές στην Ιατρική  Σχολή, τους συνεχάρη για την επιτυχία τους και τους ευχήθηκε μια όμορφη και  εποικοδομητική ακαδημαϊκή χρονιά, με υγεία, συνεχή πρόοδο και υπευθυνότητα  στις υποχρεώσεις τους. Αναφέρθηκε στην επί σαράντα περίπου χρόνια επιτυχή  πορεία της Ιατρικής Σχολής, η οποία χαρακτηρίζεται από σημαντικά επιτεύγματα  στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την έρευνα και την παροχή υψηλής ποιότητας  υπηρεσιών υγείας στην Κρήτη και γενικότερα στη χώρα. Υπογράμμισε ότι οι  επιτυχίες της αποτυπώνονται ανάγλυφα, τόσο στις κατατάξεις διεθνών οργανισμών  που αξιολογούν ακαδημαϊκά ιδρύματα, όσο και στην πρόσφατη πιστοποίηση του  Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών από διεθνή επιτροπή, κατά την οποία η  Σχολή αξιολογήθηκε με άριστα. Η επιτυχία αυτή συμβάλλει στον διεθνή  προσανατολισμό της και στην κατάταξή της ως μία από τις κορυφαίες Ιατρικές  Σχολές στον διεθνή ακαδημαϊκό στίβο. 

Όσον αφορά στην Πανδημία του COVID-19, όπως επισήμανε, η Ιατρική Σχολή  αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τις μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης και να  ανακαλύψει νέες τεχνικές μετάδοσης και εμπέδωσης της γνώσης. Η εκπαιδευτική  διαδικασία ξεκίνησε με κάθε δυνατή προσπάθεια να εφαρμοστούν τα υγειονομικά  μέτρα που επιβάλλει η πανδημία και η ισχύουσα νομοθεσία, με σκοπό την όσο το  δυνατόν ομαλή μετάβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία με φυσική παρουσία των  διδασκόντων και των φοιτητών. 

Τέλος, ο Κοσμήτορας προσκάλεσε τους φοιτητές να συνδιαμορφώσουν με τους  καθηγητές τους ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον, δημιουργικό, με αισιοδοξία,  υπευθυνότητα και ασφάλεια. Κλείνοντας, τους διαβεβαίωσε ότι οι σπουδές τους στην  Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης θα δικαιώσουν την επιλογή τους, να  σπουδάσουν στην Κρήτη.  

Στη συνέχεια, ο Καθηγητής Γενικής Ιατρικής-Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ.  Χρήστος Λιονής, παρουσίασε την έναρξη λειτουργίας του Ιατρείου για πρωτοετείς  φοιτητές, όπου με τη συμβολή καθηγητών της Κοινωνικής Ιατρικής και αφού εκτιμηθούν οι ανάγκες τους, θα μπορούν να ενημερώνονται για όλα τα θέματα που  αφορούν στην προστασία της υγείας τους κατά τη διάρκεια της φοιτητικής τους  ζωής.  

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΠαΓΝΗ, κ. Νικόλαος Τζανάκης, αναφέρθηκε στις καρμικές συναντήσεις για τη ζωή ενός νέου, ενώ ο Συντονιστής της Επιτροπής Προπτυχιακών Σπουδών, Καθηγητής  Παιδιατρικής κ. Εμμανουήλ Γαλανάκης, παρουσίασε το Πρόγραμμα σπουδών της  Ιατρικής Σχολής. Στη συνέχεια, ο Συντονιστής της Επιτροπής Διεθνών Ανταλλαγών,  Επίκουρος Καθηγητής Νευρολογίας κ. Ιωάννης Ζαγανάς, παρουσίασε το  πρόγραμμα ERASMUS. Τέλος, η Γραμματέας της Σχολής, κ. Ολυμπία Ξυλούρη  συνεχάρη τους φοιτητές για την επιτυχία τους και τους ευχήθηκε ένα όμορφο  δημιουργικό ταξίδι στον κόσμο της επιστήμης, όπου θα έχουν την ευκαιρία να  γνωρίσουν άριστους ακαδημαϊκούς δασκάλους. Στη συνέχεια προχώρησε στη  συνοπτική παρουσίαση της Σχολής, ενώ αναφερόμενη στο έργο των Γραμματειών επισήμανε ότι θα παραμείνουν στη διάθεσή τους για οποιοδήποτε θέμα. 

Στο τέλος της τελετής δόθηκε η δυνατότητα στους πρωτοετείς φοιτητές να θέσουν  ερωτήσεις και να λάβουν τις απαιτούμενες απαντήσεις για θέματα που τους  απασχολούν στα πρώτα βήματα της φοιτητικής τους ζωής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί