Στο Ηράκλειο η διεξαγωγή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων

2-9 Σεπτεμβρίου του 2023 σε Ηράκλειο, Μαλεβίζι και Χερσόνησο

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την ανάληψη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2023

Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες του 2023 είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση, διεθνούς εμβέλειας.  H ανάληψή τους από το Ηράκλειο συνιστά επιτυχία και πρόκληση ταυτόχρονα.  Η πόλη μας, όπως και ολόκληρη η περιοχή στην οποία θα διεξαχθούν οι Αγώνες, έχει να κερδίσει πολλά, τόσον όσον αφορά στις αθλητικές υποδομές που πρόκειται να δημιουργηθούν και να παραμείνουν, όσο φυσικά και από την  θετική προβολή της.  Έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι διαθέτουμε την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό για να φέρνουμε εις πέρας μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις με απόλυτη επιτυχία. 

Το ίδιο, είμαι βέβαιος, θα συμβεί και με τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες. 

Με την συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, το Ηράκλειο γίνεται σταδιακά αυτό που είχαμε οραματιστεί και που του αξίζει: ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά κέντρα της Ανατολικής Μεσογείου. 

Θέλω να ευχαριστήσω τους όμορους και συνδιοργανωτές Δήμους Μαλεβιζίου και Χερσονήσου για τη βοήθειά τους. Ευχαριστώ επίσης και τα στελέχη της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου για την διαχρονικά πολύτιμη συνδρομή τους. 

Κυρίως θέλω να ευχαριστήσω  το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη για τον άρτιο φάκελο υποψηφιότητας που ετοίμασαν και την συνολική προσπάθειά τους να έρθει η διοργάνωση στο Ηράκλειο.

Πιστεύω ακράδαντα ότι στο ίδιο πνεύμα που συνεργαζόμαστε μέχρι σήμερα σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν στον Δήμο, θα συνεργαστούμε και στην συνέχεια, ώστε οι Παράκτιοι  Μεσογειακοί Αγώνες του 2023 να αποτελέσουν την καλύτερη δυνατή διαφήμιση για το Ηράκλειο και την Κρήτη. 

Μενέλαος Μποκέας: «Καλωσορίζουμε στην Κρήτη και το Μαλεβίζι τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες»

«Μπορείς να κερδίζεις αγώνες όταν η ομάδα είναι συντονισμένη και αποφασισμένη! Και ναι έχουμε κερδίσει! Καλωσορίζουμε στην Κρήτη και στον τόπο μας τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων το 2023! Μια σπουδαία εθνική επιτυχία, μια διεθνής διοργάνωση βρίσκει το επόμενο σπίτι της σε Ηράκλειο, Μαλεβίζι και Χερσόνησο. Τιμή μας!

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή και με επίμονη δουλειά από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Ηράκλειο, το Μαλεβίζι και τη Χερσόνησο, η ομόφωνη απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων μας κάνει περήφανους! Η Κρήτη στο επίκεντρο, ο τόπος μας μπροστά. Και τώρα ενώνουμε δυνάμεις και ξεκινάμε δουλειά!»

Αυτή είναι η δήλωση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα με αφορμή την διεξαγωγή των 3ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων σε Ηράκλειο, Μαλεβίζι και Χερσόνησο. 

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν 2 με 9 Σεπτεμβρίου του 2023 με τη συμμετοχή 1500 αθλητών από 26 χώρες σε 13 αθλήματα.

Η απόφαση για τη διεξαγωγή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων σε Ηράκλειο Μαλεβίζι και Χερσόνησο ελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων που συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης οι Δήμαρχοι Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας και Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος. Την πρόταση για τη διεξαγωγή των αγώνων στην Κρήτη παρουσίασε προς τα μέλη της ΔΕΜΑ ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί