Η ΔΑΣ ΟΤΑ Ηρακλείου για τις εξελίξεις στο ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στο ΔΟΠΑΦΜΑΗ εξέδωσε η Δημοκραγτική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΑ Δήμου Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Συναδέλιφισσα / συνάδελφε,

Την περασμένη Τρίτη 12/10 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με την Πρόεδρο και υπηρεσιακό παράγοντα του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, στην οποία συμμετείχε η επικεφαλής της ΔΑΣ ΟΤΑ Ηρακλείου Βασιλάκη Ελισάβετ, θέτοντας εκ νέου τα ζητήματα που διαχρονικά η συνδικαλιστική παράταξη διεκδικεί την επίλυσή τους και αποτυπώθηκαν και ως θέσεις του συλλόγου σε έγγραφο που έχει κατατεθεί στη διοίκηση του Οργανισμού από τον Μάιο 2021.  

Είναι γνωστό στους συναδέλφους και συναδέλφισσες που παρακολουθούν τη στάση του συλλόγου μας, αλλά και τις δράσεις της ΔΑΣ ΟΤΑ, ότι η παράταξή μας από την ίδρυσή της ανέδειξε τα προβλήματα των εργαζομένων του Οργανισμού, αποκάλυψε τις όποιες μεθοδεύσεις εις βάρους τους και πρωτοστάτησε έμπρακτα στην επίλυση των προβλημάτων τους και τη βελτίωση της καθημερινότητας τους, μακριά από τις λογικές διαχωρισμού των εργαζομένων σε μόνιμους και μη, 11μηνους, κοινωφελούς εργασίας κλπ. Ως συνέχεια αυτής της δράσης, επιμείναμε στην πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης.

Ως ζητήματα πρώτης γραμμής θέσαμε τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από τους τελευταίους σοβαρούς σεισμούς και τις συνέπειες που προκάλεσε στις κτιριακές δομές, καθώς επίσης και την ολοκλήρωση υπογραφής των συμβάσεων και τη δρομολόγηση της πληρωμής των εργαζομένων του προγράμματος ΕΣΠΑ και ΙΔΟΧ με προσλήψεις 11μηνων, 2021-2022. Επίσης θέσαμε θέματα για τη λειτουργία των δομών με γνώμονα την προστασία του προσωπικού και των εξυπηρετούμενων για την αποτροπή της διασποράς του covid, ενώ ζητήθηκαν στοιχεία για τη χορήγηση ή μη των μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) 2018-2021, προκειμένου να εξετασθεί το δικαίωμα των δικαιούχων  εργαζομένων σε χρηματική αποζημίωση βάσει του Ν. 4483/2017 και όπως αυτός τροποποιήθηκε με το Ν. 4735/2020.

Από τη μεριά του Οργανισμού υπήρξε δέσμευση για τις πληρωμές των εργαζομένων στις 27 Οκτωβρίου όπως και για την επάρκεια σε όλα τα απαραίτητα είδη covid, ενώ για τα ΜΑΠ ΠΟΕ η Διοίκηση δεσμεύτηκε επίσης να μας απαντήσει μετά τη διερεύνηση των στοιχείων. 

Επιπλέον στα υπόλοιπα ζητήματα που θέσαμε για άλλη μια φορά όπως για την υπογραφή 12μηνης σύμβασης για τους εργαζόμενους ΕΣΠΑ και για τους ΙΔΟΧ 11μηνους, για την ενίσχυση των δομών με μόνιμο προσωπικό, για τη λειτουργία ΚΔΑΠ με την αρωγή και την εγγύηση της ασφάλειας των παιδιών από τον Οργανισμό, η Διοίκηση αναμάσησε για άλλη μια φορά ευχολόγια, αποφεύγοντας κάθε ευθύνη, σε μια προσπάθεια να αποκρύψει ότι είναι πολιτική της επιλογή την οποία υπηρετεί όσους Προέδρους και Διοικήσεις και να αλλάξουν, η λογική της απαξίωσης των δομών αυτών, η λογική κόστους-οφέλους, της υποχρηματοδότησης, των εργαζομένων πολλών ταχυτήτων χωρίς δικαιώματα κλπ.   

Εμείς έχουμε καθαρό ότι θέματα όπως η χρονική παράταση των συμβάσεων και η μετατροπή τους σε διάρκεια αορίστου χρόνου, βρίσκουν προσκόμματα μονάχα στην πολιτική βούληση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Οργανισμού που υλοποιεί τις πολιτικές της κεντρικής διοίκησης διαχρονικά όπως και της δημοτικής Αρχής που δημιουργεί και ορίζει τέτοιους Οργανισμούς πετώντας το μπαλάκι της ευθύνης από πάνω της για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως αυτό της λειτουργίας των παιδικών σταθμών. 

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και η έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή μας αποκάλυψε για άλλη μια φορά τη γύμνια τους!  Είναι σε όλους γνωστό ότι η χώρα μας είναι σεισμογενής περιοχή και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία το φυσικό φαινόμενο για τους τυχόν θανάτους και τραυματισμούς αλλά και τις τεράστιες καταστροφές. Ειδικά εν έτη 2021 όπου η επιστήμη κι η τεχνολογία μπορούν να εξασφαλίσουν κτιριακές υποδομές σύγχρονες και ασφαλείς.  Η ανασφάλεια που βιώνουν σήμερα εργαζόμενοι και εξυπηρετούμενοι από τις δημόσιες δομές πολίτες δεν μπορεί να θεωρείται ως το μοιραίο αποτέλεσμα των σεισμών, αλλά το φυσικό επακόλουθο μιας αδιάφορης προς τον πολίτη πολιτικής, η οποία αντί να επιβάλει τη λήψη μέτρων ουσιαστικής θωράκισης των δημοσίων κτιρίων γενικότερα, θυσιάζει ακόμα και την ανθρώπινη ζωή στο βωμό της εξοικονόμησης χρημάτων. 

Συναδέλιφσες /Συνάδελφοι, η ΔΑΣ ΟΤΑ σε καλεί σε επαγρύπνηση! Να τους χαλάσουμε τους σχεδιασμούς να μας αφήσουν για άλλη μια φορά εκτεθειμένους!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στις δομές του ΔΟΠΑΦΜΑΗ να συσπειρωθούν στο σωματείο μας, να ζωντανέψουμε τη λειτουργία του και να μετατρέψουμε  την αγωνία μας για την «επόμενη μέρα» σε δύναμη διεκδίκησης, να παλέψουμε για τη ζωή που αρμόζει σε μας και τα παιδιά μας.    

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί