«Το Εrasmus στο Πάρκο» στη Λότζια

«Το Εrasmus στο Πάρκο” είναι ο τίτλος της εκδήλωσης του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης που διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της ευρωπαϊκής δράσης “Ημέρες Erasmus 2021“, την Παρασκευή 15/10/2021 από τις 10:00 έως τις 16:00 στο αίθριο της Λότζια στο Δημαρχείο Ηρακλείου. 

Οι ημέρες Erasmus είναι μια πρωτοβουλία της Ε.Ε. που αποσκοπεί στην ενίσχυση της διάδοσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και στην ανάδειξη της σημασίας τους και της συμβολής τους στην καλλιέργεια εκπαιδευτικών και πολιτιστικών συνεργασιών στην Ευρώπη.

Η βασική θεματική της εκδήλωσης «Το Εrasmus στο Πάρκο» αφορά στη συμπερίληψη, μια από τις βασικές προτεραιότητες του νέου Erasmus και είναι αφιερωμένη στην ενίσχυση των μαθητών και των σχολείων από σεισμόπληκτες περιοχές, καθώς κεντρική θέση στην εκδήλωση καταλαμβάνει η πρωτοβουλία της ΠΔΕ Κρήτης “Το Erasmus μια αγκαλιά” για συλλογή σχολικών ειδών και αναλωσίμων από τους συμμετέχοντες, αλλά και από κάθε ενδιαφερόμενο. 

Η εκδήλωση μέσα από τις τρεις θεματικές ενότητες προβολής κι ενημέρωσης (αφίσα – βίντεο -υλικό) έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικών δομών και Δ/νσεων Εκπαίδευσης απ’ όλη την Κρήτη, οι οποίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Κρήτης για ανάπτυξη κλίματος συνεργασίας, διάχυση των αποτελεσμάτων, ανταλλαγή ιδεών και καλών πρακτικών σε σχέδια κινητικότητας και σχολικών ανταλλαγών.

Παράλληλα, θα δοθεί η ευκαιρία να παρουσιαστούν οι εκπαιδευτικές προτάσεις και τα παιδαγωγικά εργαλεία που παρήχθησαν στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών συμπράξεων της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Κρήτης με σημαντικούς πανεπιστημιακούς και ερευνητικούς εταίρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανάμεσα σε αυτούς, το Παν/μιο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το Πάντειο Παν/μιο και το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση, προβάλλοντας τα αποτελέσματα έργων που έχουν ολοκληρωθεί, όπως τα έργα “Sea4all’, “Codeskills4robotics” και ενημερώνοντας για τους στόχους άλλων έργων που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, όπως τα έργα “3d2act”, “Safer“, “Immerse“Dimas” και  “Connect”. Την εκδήλωση στηρίζουν η Περιφέρεια Κρήτης, το Europe Direct και ο Δήμος Ηρακλείου.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί