Ηράκλειο: Συνελήφθη με λαθραία πακέτα τσιγάρων και καπνού

Στη σύλληψη ενός 68χρονου Έλληνα προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης, στελέχη του Γρ. Ασφάλειας – Π.Ο.ΔΙ.Ν. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για παράβαση του “Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα” (ν. 2960/01).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, τα ως άνω στελέχη εντόπισαν τον 68χρονο να εξέρχεται από Ι.Χ.Ε. όχημα ιδιοκτησίας του, έχοντας στην κατοχή του χαρτοκιβώτιο το οποίο περιείχε τριακόσια (300) πακέτα τσιγάρα και εκατόν πενήντα (150) συσκευασίες καπνού, διαφόρων επωνυμιών, στερούμενα στο σύνολο τους ένσημης ταινίας φόρου κατανάλωσης, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα σε διαμέρισμα στο Ηράκλειο, το οποίο μίσθωνε ο ανωτέρω στο όνομα οικείου του προσώπου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι οκτώ (28) πακέτα λαθραία τσιγάρα και ογδόντα τρεις (83) λαθραίες συσκευασίες καπνού, διαφόρων επωνυμιών.

1

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν επίσης το Ι.Χ.Ε. όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των τεσσάρων χιλιάδων σαράντα εννέα ευρώ και εβδομήντα ενός λεπτών (4.049,71€).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί