Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων σεισμοπλήκτων για οικίσκους

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας γίνεται γνωστό ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για στέγαση στους προκατασκευασμένους οικίσκους μέχρι και τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα τρία δημοτικά καταστήματα Αρκαλοχωρίου, Θραψανού και Καστελλίου (από ώρα 08.00-14.30).

Υπενθυμίζεται πως με έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών, δικαίωμα στέγασης στους οικίσκους, για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών,  έχουν:

  • οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας των οποίων οι κατοικίες στις οποίες διέμεναν, κρίθηκαν κατά τον δευτεροβάθμιο έλεγχο προσωρινά ακατάλληλες ή επικίνδυνες για χρήση.
  • οι πολίτες οι οποίοι διέμεναν την ημέρα του σεισμού στην πληγείσα κατοικία και τόσο οι ίδιοι, όσο και τα μέλη της οικογένειάς τους, που συνοικούσαν στην πληγείσα κατοικία δεν διαθέτουν άλλη κενή κατοικία εντός του Δήμου, όπως προκύπτει από τα φορολογικά τους στοιχεία (Ε1, Ε2 και Ε9). 

Τα υποχρεωτικά δικαιολογητικά που απαιτούνται να κατατεθούν μαζί με την αίτηση είναι: 

  • Δελτίο Δευτεροβάθμιου Ελέγχου Κατοικίας (εφόσον υπάρχει).
  • Δελτίο Ταυτότητας Αιτούντος ή άλλο έγγραφο ταυτοποίησης. 
  • Έντυπα Φορολογίας Εισοδήματος Ε1, Ε2 και Ε9.
  • Εκκαθαριστικός λογαριασμός ηλεκτροδότησης της σεισμόπληκτης κατοικίας (για τη διαπίστωση της χρήσης του σεισμόπληκτου κτηρίου ως κύριας και μόνιμης κατοικίας). 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί