ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για τις αναστολές εργαζομένων στον Δήμο: Καλούμε την δημοτική αρχή να μην τους στερήσει τον μισθό

Ανακοίνωση σχετικά με τις αναστολές καθηκόντων για τρεις μήνες οι οποίες έχουν τεθεί σε εργαζόμενους του Δήμου Χανίων , επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Σε αναστολή καθηκόντων για τρεις μήνες έχουν τεθεί εργαζόμενοι του Δήμου Χανίων, επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν, ενώ υπηρετούν σε Υπηρεσίες στις οποίες έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες.

Ο εμβολιασμός συνιστά πολύτιμο επιστημονικό εργαλείο προκειμένου να αποφευχθούν επικίνδυνες για την υγεία και πιθανώς μοιραίες επιπλοκές του κορωνοϊού. Αποτελεί παράλληλα, πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης και μέσο στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, το οποίο δεν ενίσχυσε η κυβέρνηση της ΝΔ λόγω των γνωστών νεοφιλελεύθερων εμμονών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει εξαιτίας του εμβολιασμού να εφαρμόζουμε αυταρχικές πρακτικές και να καλλιεργούμε τον κοινωνικό διχασμό, καθώς έτσι απομακρυνόμαστε αντί να πλησιάζουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα: τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Με βάση τα παραπάνω, η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τη Δημοτική Αρχή (με τη συναίνεση και του Δημοτικού Συμβουλίου), να μην οδηγήσει σε απώλεια μισθού, ανεργία και ανέχεια τους ίδιους τους εργαζόμενους του Δήμου. Η προηγούμενη διαδικασία με αντίστοιχο αποτέλεσμα για υπαλλήλους του Δήμου Χανίων υλοποιήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2013, στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, κατά την περίοδο των μνημονίων. Τότε, ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που επανέφερε όλους τους απολυμένους εργαζόμενους στη θέση τους, αποκαθιστώντας τη δικαιοσύνη.

Με δεδομένο ότι η Δημοτική Αρχή έχει τη δυνατότητα να βρει λύσεις στο ζήτημα (για παράδειγμα, με μετακίνηση των συγκεκριμένων εργαζόμενων σε Υπηρεσίες με μηδενικό κίνδυνο μετάδοσης του ιού), την καλούμε να μην τους στερήσει τον μισθό, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας που η κοινωνία δοκιμάζεται ποικιλότροπα (και οικονομικά), απολύοντας και τελικά, εξαθλιώνοντάς τους.

Η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στους εργαζόμενους που πλήττονται από μια αυταρχική, διχαστική και αναποτελεσματική πολιτική είναι αυτονόητη. Παρακινούμε και τα εργατικά σωματεία και τις ομοσπονδίες να πράξουν το ίδιο, χωρίς καθυστερήσεις και περιστροφές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί