Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Διαλυνάκειο νοσοκομείο Νεάπολης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων και κατά του κλεισίματος του νοσοκομείου Νεάπολης «Διαλυνάκειο» θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου σε συνεργασία με σωματεία και συλλόγους της περιοχής, σήμερα, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και ώρα 17.00 στην πλατεία Νεάπολης.

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

Όλα αυτά τα χρόνια αγωνιστήκαμε πολλές φορές ώστε να κρατηθεί ζωντανό το ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ Νοσοκομείο. Για ακόμη μια φορά, καλούμαστε να υπερασπιστούμε τη δομή μας, καθώς η κατάσταση που βιώνουμε οδηγεί στο κλείσιμο του Νοσοκομείου.

-Μετά την παραίτηση της Διοικήτριας τον Ιούλιο 2021 παραμένουμε χωρίς Διοίκηση.

-Οι ιατροί μας μετακινούνται συνεχώς στο κεντρικό νοσοκομείο του Νομού.

-Η παθολογική κλινική – κλινική Covid ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, καθώς δεν υπάρχει παθολόγος.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ:

  • Τακτικών και περιφερειακών ιατρείων ( συνταγογράφηση ,τακτικός περιοδικός έλεγχος, παρακολούθηση χρονίων νοσημάτων κλπ.)
  • Παθολογικού ιατρείου
  • Παιδιατρικού ιατρείου
  • Κατ’οίκον νοσηλεία Ογκολογικών ασθενών
  • Ιατρείου προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου(testPap)
  • Ιατρείου διακοπής καπνίσματος
  • Μικροβιολογικού – ακτινολογικού
  • Αναστολή λειτουργίας (άτυπα) Παθολογικής – COVID κλινικής .

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Άμεσο ορισμό Αναπληρωτή Διοικητή στο Γ.Ν. – Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ «ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ».
  • Κάλυψη κενών οργανικών θέσεων σε όλα τα νοσοκομεία του νομού
  • Καμιά μετακίνηση του προσωπικού του Νοσοκομείου σε άλλες δομές
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων
  • Ανάκληση της αναστολής εργασίας ανεμβολίαστου προσωπικού.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟΥ.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 5.00 Μ.Μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

ΚΚΕ Λασιθίου: Να μη διανοηθεί καν η κυβέρνηση να συγχωνεύσει ή να υποβαθμίσει περαιτέρω τα Νοσοκομεία του Λασιθίου!

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Λασιθίου του ΚΚΕ:

Η Κομματική Οργάνωση Λασιθίου του ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία του Νομού, χαιρετίζει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Νεάπολής, των κατοίκων της Ιεράπετρας, όλου του λασιθιώτικου λαού, που έχουν στο επίκεντρο την υπεράσπιση και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας!

Η κυβέρνηση αξιοποίησε τις αναστολές εργασίας χιλιάδων εργαζόμενων στην υγεία για να επισπεύσει και άλλα «λουκέτα» σε Νοσοκομεία και κλινικές όπως εδώ στο Λασίθι, στο πλαίσιο του «νέου ΕΣΥ» που ετοιμάζει, συνεχίζοντας το ανθυγιεινό και αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Με αυτό τον τρόπο επεκτείνει την εμπορευματοποίηση του τομέα της Υγείας μέσα σε συνθήκες νέας έξαρσης της πανδημίας, ανοίγει την πόρτα του δημόσιου τομέα υγείας σε εργολάβους,  γενικεύει  τις ελαστικές σχέσεις εργασίας  με ημερομηνία λήξης για να αντικαταστήσει τους εργαζόμενους με μόνιμη σχέση εργασίας με εργαζόμενους τρίμηνης διάρκειας. 

Η κυβέρνηση για να κρύψει τις  τραγικές ευθύνες της στην διαχείριση της πανδημίας  μετατρέπει τον αναγκαίο εμβολιασμό του πληθυσμού και των υγειονομικών από εργαλείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε όπλο διαίρεσης των εργαζόμενων.  Επιδιώκει με αυτό τον τρόπο να κρύψει ότι για την καθυστερηση του εμβολιασμού φταίει η δική της πολιτική, οι ανταγωνισμοί  των φαρμακευτικών κολοσσών, η έλλειψη έγκυρης και έγκαιρης  επιστημονικής ενημέρωσης και μαζικής καμπάνιας ενημέρωσης του πληθυσμού. 

Εμείς απαντάμε: ΚΑΝΕΝΑ νοσοκομείο και κέντρο υγείας δεν περισσεύει πουθενά στην Ελλάδα, ούτε στο Λασίθι! Να ενισχυθούν άμεσα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του Νομού! Ούτε σκέψη για κλεισίματα-συγχωνεύσεις δομών υγείας και κλινικών!

Τα νοσοκομεία και τα ΚΥ του Λασιθίου  όπως και της υπόλοιπης Ελλάδας στενάζουν από τις τεράστιες ελλείψεις  που επιδεινώθηκαν με τις χιλιάδες αναστολές εργασίας και τα τεράστια κενά που η κυβέρνηση δημιούργησε!

Τα  οξυμένα προβλήματα που προκύπτουν σε κλινικές όλων των νοσοκομείων του Λασιθίου δεν λύνονται με ολιγόμηνη παράταση των συμβασιούχων αλλά με μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων και γενναία  κρατική χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας!

Αντί να ενισχύσει τις δημόσιες δομές Υγείας η κυβέρνηση εξήγγειλε κλείσιμο νοσοκομείων  σε μια περίοδο που είναι αυξημένες οι ανάγκες  λόγω πανδημίας  από τον κορωνοϊό αλλά και την παράλληλη νοσηρότητα που θα ενισχυθεί τα  επόμενα χρόνια από την παραμέληση χρόνιων  νόσων και  εξασθένιση της έτσι και αλλιώς ελλειπούς υγειονομικής πρόληψης.

Ο λαός κινδυνεύει από την κυβερνητική πολιτική που αφήνει το δημόσιο σύστημα υγείας αθωράκιστο, που έχει συρρικνώσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και  στέλνει πελάτες στους ιατρικούς ομίλους   τους οποίους  ενίσχυσε στην περίοδο της πανδημίας, που δεν παίρνει κανένα  μέτρο στους χώρους δουλειάς , στα σχολεία, τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον δρόμο που της άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με πετσόκομμα των κρατικών κονδυλίων  για την δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία , με επιτάχυνση των διαδικασιών για να λειτουργούν τα νοσοκομεία σαν επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε για πρώτη φορά πιλοτικά τον νόμο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ   για την χρηματοδότηση των νοσοκομείων με βάση την ικανότητα προσέλκυσης πελατών. Επί των ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λειτούργησε το πρώτο  νοσοκομείο σαν Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου στην Σαντορίνη. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ  διεύρυναν τον θεσμό της ελαστικής εργασίας στα νοσοκομεία και προχώρησαν σε αλλεπάλληλες μειώσεις δαπανών  στο προϋπολογισμό  των νοσοκομείων! Η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία αντικειμενικά υποσκάπτει το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους συλλόγους του, συνολικά το Λασιθιώτικό λαό να παλέψουν ενάντια στις πολιτικές που εμπορευματοποιούν την υγεία και στα σχέδια συγχωνεύσεων-κλεισιμάτων κλινικών και νοσοκομείων σε όλο το νομό, με ταυτόχρονη ενίσχυση όλων των νοσοκομείων και των ΚΥ με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών και μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων, κάλυψη των αναγκών σε εξοπλισμό!

Το ΚΚΕ στηρίζει τις διεκδικήσεις των σωματείων των εργαζομένων και άλλων μαζικών φορέων για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, καθολικό πρόγραμμα δημόσιου και δωρεάν εμβολιασμού, με ουσιαστική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση του εμβολιασμού, ενάντια στην κυβέρνηση που ενισχύει με την πολιτική της το φόβο, τη σύγχυση και τον ανορθολογισμό

Η θέση του ΚΚΕ  για ένα  αποκλειστικά κρατικό σύστημα υγείας, καθολικό , σύγχρονο και απολύτως δωρεάν  είναι η μόνη που είναι σε όφελος των εργαζομένων, των συνταξιούχων , των λαϊκών οικογενειών. Ένα σύστημα Υγείας χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση όπου η υγεία θα είναι κατοχυρωμένο κοινωνικό  αγαθό που θα προσφέρεται σε όλους δωρεάν χωρίς όρους και προϋποθέσεις  και όχι όπως  σήμερα  ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν κάνει τεράστια άλματα που μπορούν να καλύψουν πλήρως τις  ιατροφαρμακευτικές ανάγκες του λαού που τώρα θυσιάζονται για τα κέρδη των λίγων.

Αυτή είναι η μόνη λύση που ανταποκρίνεται στην ανάγκη των δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων και κατοίκων του Λασιθίου για δημόσια και δωρεάν Υγεία.

  Το ΚΚΕ μαζί με τους εργαζόμενους της περιοχής, με τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες,  θα είναι κι αυτή τη φορά στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί