Δωρεάν 50 GB για εφήβους: Ανοίγουν οι αιτήσεις για τους εμβολιασμένους 15 με 17 ετών

Oι νέοι θα λάβουν voucher, με το οποίο θα πάρουν από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας το δωρεάν πακέτο των 50GB

Ανοίγει από σήμερα, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, η πλατφόρμα των αιτήσεων για το Freedom Pass στους εφήβους ηλικίας 15-17 ετών που προχωρούν στον εμβολιασμό τους κατά του κοροναϊού.

Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης, οι νέοι θα λάβουν voucher, με το οποίο θα πάρουν από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας το δωρεάν πακέτο δεδομένων 50GB.

Πώς γίνεται η αίτηση

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας emvolio.gov./freedomepass αλλά και μέσω των ΚΕΠ με τελευταία ημερομηνία για τη δυνατότητα υποβολής αίτησης την 31η Δεκεμβρίου.

Για την υποβολή μέσω του gov.gr απαιτούνται οι κωδικοί του Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου, ενώ στα ΚΕΠ απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα κι ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου.

Η αίτηση υποβάλλεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου για την πίστωση του πακέτου ή εξουσιοδοτώντας τρίτο πρόσωπο.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται μια ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS. Μετά από την επιτυχή αίτηση του ενδιαφερόμενου, το πακέτο πιστώνεται από τον πάροχό του στον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι όπως διευκρίνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, οι έφηβοι ηλικίας 15-17 ετών θα μπορούν να πάρουν με το Freedom Pass όλα μαζί τα 50GB, αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα έπαιρναν 10GB κάθε μήνα και για διάστημα 5 μηνών.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί