Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων: Οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούνται

Κάλεσμα για την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών εξέδωσε η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων.    

Στην ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

Το ΑΚΕ (Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων) εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην «αξιολόγηση» στην εκπαίδευση, η οποία στοχεύει στην πλήρη αποδόμηση του δημόσιου σχολείου και των λειτουργών του και εντάσσεται σε μια καταστροφική πολιτική των  εργασιακών – μορφωτικών και όχι μόνο δικαιωμάτων εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών, που προωθούν η υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών, πολύμηνος, μαζικός, συλλογικός και ανυποχώρητος, κι αυτό παρά τις συνεχείς απειλές και πιέσεις και παρά το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, «χαλάει τη μαγιά» της εμμονικής Νίκης Κεραμέως, η οποία δικαίως έχει κερδίσει το παρωνύμιο «Ήττα Κεραμέως», με αφορμή τα μεγάλα ποσοστά συμμετοχής στην Απεργία – Αποχή των εκπαιδευτικών, σ’ολη την Ελληνική Επικράτεια, κι όχι μόνον (περίπου 95% αποχή από ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές για αιρετούς εκπροσώπους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια κτλ.)

Αυτόν τον αγώνα έχει βάλει στο μάτι η υπουργός Παιδείας, αυτόν ποινικοποιεί, με όχημα τον απεργοκτόνο νόμο του Χατζηδάκη. Επί της ουσίας, η σύγκρουση των εκπαιδευτικών με την κυβέρνηση έχει κεντρικά πολιτικά χαρακτηριστικά, αφού αφορά στο ίδιο το δικαίωμα στην απεργία, στο ίδιο το δικαίωμα στην ζωή και ως τέτοια θα πρέπει να στηριχθεί ως κομβική μάχη από το σύνολο των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και από την ίδια την κοινωνία.

Η «Ήττα Κεραμέως», λοιπόν, αφού έσυρε στα δικαστήρια τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ, βγάζοντας «παράνομη» την Απεργία – Αποχή, αφού -με διαδικασίες «fast track»- έβγαλε, την περασμένη Παρασκευή, «παράνομη» και «καταχρηστική» την Απεργία – Αποχή που αποφάσισε και κήρυξε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Θέλει να πάρει τη ρεβάνς από την μεγάλη ήττα που υπέστη στο θέμα της αυτοαξιολόγησης με τα συντριπτικά ποσοστά απεργίας – αποχής.

Η απεργία-αποχή προβλέπεται από τον ν.1264/1982 και έχει κριθεί στα Ελληνικά δικαστήρια απόλυτα νόμιμη και συνταγματικά κατοχυρωμένη.

Οι απειλές που εκτοξεύει η υπουργός Παιδείας για να υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς που αρνούνται να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση προσβάλλει κατάφορα την συνδικαλιστική ελευθερία και την ανεμπόδιστη άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που προστατεύονται από το Σύνταγμα της Ελλάδας.

Το κυριότερο όπλο που διαθέτουν οι εκπαιδευτικοί σε αυτή τη μάχη δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι τα δικαστήρια.Το πιο αποτελεσματικό όπλο είναι η μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή για την Δευτέρα 11/10.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, δεν τρομοκρατούνται και δεν απειλούνται από καμία Κεραμέως και από κανένα υπηρεσιακό παράγοντα του ΥΠΑΙΘ που είναι σε διατεταγμένη αποστολή ως πειθήνια όργανα του κυβερνητισμού που υπηρετούν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί