Άφησαν ελάφι να αργοπεθαίνει επί 3 μέρες στην Πάρνηθα

Το δασαρχείο αδιαφορούσε γιατί “ήταν γερασμένο και αυτή είναι η φύση του”

Επί 3 μέρες ένα ελάφι ψυχορραγούσε στην άκρη του δρόμου στην Πάρνηθα χωρίς καμία βοήθεια αποκάλυψε πολίτης μιλώντας στη τηλεόραση του MEGA. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το ελάφι χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να το περιθάλψει, καθώς – όπως είπε το δασαρχείο – το ελάφι ήταν γερασμένο.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Λεφατζής εντόπισε το ελάφι να αργοπεθαίνει στο δρόμο στην Πάρνηθα. Προσπάθησε να επικοινωνήσει με το δασαρχείο, αλλά ο υπάλληλος τον ενημέρωσε πως πρόκειται για ένα γερασμένο ελάφι και αυτή είναι η φύση του.

«Βρήκα το ελάφι να στέκεται στην άκρη του δρόμου να στέκεται σε κάτι λασπόνερα. Κατέβηκα από το αμάξι να δω πως είναι, το πλησίασα γιατί δεν κουνιόταν. Τα πίσω του πόδια είχαν πρόβλημα και έπεφτε στο οδόστρωμα. Πήρα το 112 και με συνέδεσαν με την Άμεση Δράση. Η Άμεση Δράση είπε ότι θα στείλει περιπολικό, δεν ήρθε κανένας… Μετά καλέσαμε το δασαρχείο, που είπε ότι είναι ένα ηλικιωμένο ελάφι και αυτή είναι η φύση του. Ο κύριος είχε περάσει το συγκεκριμένο ελάφι για ηλικιωμένο, λέει το είχε δει από το πρωί» ανέφερε ο κ. Λεφατζής.

Στη συνέχεια επικοινώνησε με την ομάδα ΑΝΙΜΑ, ωστόσο όπως εξήγησε η πρόεδρος της ANIMA, Μαρία Γανωτή, ο σύλλογος δεν μπορεί να επέμβει αν δεν τον καλέσει το δασαρχείο, καθώς πρόκειται για Εθνικό Δρυμό, σημειώνοντας πως ο κ. Λεφατζής αντιμετώπιζε μεγάλο κίνδυνο να τραυματιστεί, καθώς τα κέρατα του ελαφιού κόβουν σαν μαχαίρια.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Άφησαν ελάφι να αργοπεθαίνει επί 3 μέρες στην Πάρνηθα”

  1. Τα ζώα είναι άνθρωποι

    Υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά αγαπούν τα ζώα και αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Που πραγματικά πιστεύουν ότι τα ζώα αξίζουν το ίδιο όσο ο άνθρωπος και θα πρέπει να είναι υποκείμενα και όχι αντικείμενα του νόμου.
    Εδώ στην Κρήτη έχω γνωρίσει ζωόφιλους, υπέροχους ανθρώπους, είτε ακτιβιστές, είτε απλά κηδεμόνες ζώου ή που φροντίζουν αδέσποτα. Στη διάρκεια της καραντίνας έκανα περπάτημα σε εξοχική περιοχή και συνάντησα τυχαία τη ζωόφιλη Ε.Κ. και τάιζε αδέσποτα… Σε μια συγκυρία που άλλοι ξεχνάνε και τους ανθρώπους – φίλους τους, εκείνη ήταν εκεί για τα αγαπημένα της πλάσματα. Αντίθετα μια άλλη παλιά μου φίλη είχε ένα σκυλάκι ράτσας που το περιέφερε ως παγίδα γνωριμιών. Όταν τελικά βρέθηκε ένας καλούτσικος γαμπρός, το σκυλάκι εκδιώχτηκε και η τύχη του αγνοείται… Τέτοιοι ζωόφιλοι αλλά καρτ είναι δυστυχώς πολλοί και είναι και σε θέσεις ευθύνης που αφορούν ζώα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί